Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Rtuť teploměru v noci klesla hluboko pod bod mrazu

Sever Čech má za sebou další mrazivou noc, v osadě Jizerka v Jizerských horách bylo dokonce minus 12 stupňů. Na většině území Ústeckého a Libereckého kraje byly teploty ráno mezi dvěma a minus třemi stupni Celsia.

 


Na D8 mezi Ústím nad Labem a hranicemi s Německem jsou zbytky rozbředlého sněhu, se zvýšenou opatrností jsou sjízdné silnice v horských oblastech Jablonecka a Semilska. Na mokrých silnicích se místy může objevit námraza, vyplývá z informací na dopravním webu.

Většina silnic na severu Čech je ale sjízdná bez omezení, jsou holé a suché. Mokré jsou například některé silnice nižších tříd na Liberecku, v Jizerských horách je na nich zledovatělá vrstva krytá posypem. Varování před námrazou platí i pro hraniční přechod Cínovec v Krušných horách.

Předpověď na Velikonoční pondělí není pro sever Čech příznivá. Přes den by mělo být převážně oblačno, místy s přeháňkami. V polohách nad 500 metrů budou smíšené nebo sněhové. Ojediněle se mohou objevit bouřky, zejména na horách. Denní maxima budou mezi čtyřmi až osmi stupni Celsia, na horách bude kolem nuly.

Napsala ČTK

Štítky Česko, Jizerské hory, silnice, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Německo, Velikonoční pondělí, Ústí nad Labem, okres Semily, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rtuť teploměru v noci klesla hluboko pod bod mrazu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.