Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bezohledný řidič kamionu otrhal sanitku, chtěl ušetřit čas

Nad neohleduplným chováním některých řidičů zůstává rozum stát. Své o tom ví záchranáři, kterým dnes ráno řidič několikatunového kolosu lehce poničil sanitku. Důvod? Nechtělo se mu čekat v koloně mezi Jestřebím a Starými Splavy, kde záchranáři zsahovali u dopravní nehody.

„Opět se místem nehody, jak je na našich silnicích bohužel zvykem, snažil projet řidič s kamionem. Jeho snaha ale skončila uražením zpětného zrcátka naší sanity,“ popsal Drbně ředitel krajské záchranky Stanislav Mackovík a dodal, že se s podobným chovám setkávají posádky záchranky čím dál častěji. Řidiči přitom často ohrožují nejen sebe, ale i zasahující záchranáře.

„Při nedávném zásahu vrtulníku u dopravní nehody nedaleko Doks se našla trojice řidičů, kterým se podařilo vědomě projet pod vrtulníkem přistávajícím na silnici. Dalším dvěma řidičům se pak podařilo projet těsně kolem vrtulníku ještě než došlo k zastavení rotoru,“ doplnil Stanislav Mackovík.

Nepozornost a neohleduplnost řidičů nekončí vždy jen utrženým zrcátkem. Zraněním řidiče záchranářské škodovky skončila nehoda začátkem loňského října. Tehdy na rovném úseku poblíž Valdova šedesátiletý řidič Citroenu Xantia zkřížil cestu novému Yetimu. „Náraz do druhého automobilu odhodil záchranářské auto do levého příkopu na sloup elektrického vedení,“ sdělila tehdy mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Škoda na nové škodovce přesáhla sto tisíc korun.

Štítky liberec, nehoda, záchranka, Stanislav Mackovík, Citroën, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezohledný řidič kamionu otrhal sanitku, chtěl ušetřit čas  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.