Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sečteno. Přívalový déšť způsobil škody za 100 milionů

Škody na silnicích druhých a třetích tříd způsobené přívalovým deštěm na konci července dosahují téměř sta milionů. Informaci dnes potvrdilo vedení Libereckého kraje. Největší škody déšť způsobil na silnici v Horní Řasnici, Srbské. Jenom tam voda způsobila škodu za 37 milionů korun.

„Voda nejvíce poškodila propustky, mosty, nábřežní zdi a způsobila sesuvy svahů těles silnic. Škody dosahují výše 100 milionů korun, z toho 5 milionů korun je odhadováno na zpracování příslušných stupňů projektových dokumentací na řešení odstranění škod na objektech silnic II. a III. třídy,“ řekl radní pro dopravu Vladimír Mastník. Liberecký kraj proto požádal o pomoc s odstraňováním škod Státní fond dopravní infrastruktury.

Na městském majetku jdou škody do desítek milionů korun. K nejvíce poničeným komunikacím patřila například ulice Horská, Mařanova, Zvolenská, Lázeňská a V Rokli. Většinou valící se voda utrhla kus krajnice nebo část komunikace podemlela.

Štítky liberec, kraj, povodeň, silnice, Liberecký kraj, Horní Řasnice, Vladimír Mastník, Státní fond dopravní infrastruktury, přívalový déšť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sečteno. Přívalový déšť způsobil škody za 100 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.