Počasí dnes12 °C, zítra9 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Silnice na Liberecku pokryl nový sníh

Silnice v Libereckém kraji pokryl nový sníh a sjízdné jsou se zvýšenou opatrností. Na Liberecku a Semilsku nadále platí kalamitní stav, který v úterý večer vyhlásil ČEZ kvůli vysoké poruchovosti zaviněné silným větrem. Pro nákladní dopravu je zatím průjezdný i úsek z Tanvaldu k hraničnímu přechodu v Harrachově.

"Zatím jsme ho neuzavírali, sněžit má ale celý den, tak se to nedá vyloučit," uvedl dispečer zimní údržby pro Jablonecko. Ledovka je na druhé straně kraje, na silnici 9 mezi Svorem na Českolipsku a Rumburkem na Děčínsku. Sníh kolem osmé hodiny ranní uzavřel silnici v Bradlecké Lhotě.

Policisté od rána řeší několik nehod. Bouralo se v Nákladní ulici v Liberci, ale také na Jablonecku, Českolipsku či Semilsku. Většina nehod se obešla bez zranění.

Meteorologové na dnešní den předpovídají pro Liberecký kraj zataženo s přeháňkami, v polohách nad 300 metrů budou sněhové nebo smíšené.Teploty by odpoledne měly dosáhnout maximálně pěti stupňů Celsia, na horách budou kolem nuly. Rychlost větru by v nárazech měla dosahovat až 55 kilometrů v hodině, na horách může přesáhnout i 70 kilometrů.

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky Liberecký kraj, okres Semily, ČEZ, Harrachov, Tanvald, okres Česká Lípa, okres Jablonec nad Nisou, okres Děčín, Rumburk, Svor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silnice na Liberecku pokryl nový sníh  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.