Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Tramvaj do Jablonce vyjede v termínu, věří dopravní podnik

Tramvaj na trať mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou vyjede 15. dubna. Za termínem si stále stojí vedení libereckého dopravního podniku. Podle provozně technického ředitele Ludvíka Lavičky se dá říci, že jsou nejpodstatnější práce před finišem. V současnosti se úsek osazuje kolejemi, natahují se troleje a dokončují také chodníky.

„Tramvaj by tak ve stanoveném termínu měla vyjet. Dokončovací práce budou probíhat i po otevření rekonstruovaného úseku,“ dodal Ludvík Lavička.

Za nedodržení termínu hrozí stavební firmě obrovské sankce v řádech několika milionů korun. „Sankce za nedodržení termínu je pro stavbu v úseku Nová Ruda – Vratislavice nad Nisou zhruba 3,5 milionu korun za den,“ uvedl už dříve ředitel dopravního podniku Luboš Wejnar.

Liberecký dopravní podnik má probíhající stavbu neustále pod drobnohledem. Bez nadsázky se dá říci, že o každém nedostatku je informován v řádech hodin. „Stavba je neustále dozorována, kontrolu kvality provádí technický dozor investora, pravidelně jednou týdně se konají kontrolní dny a dále nepravidelně mimořádné kontrolní dny,“ doplnil ředitel.

Stavební práce brzdila například odlišná poloha inženýrských sítí. „Ta z velké části neodpovídala stavu, který je uveden v projektové dokumentaci, což není zcela obvyklé. Sítě se musí složitě překládat, což navyšuje cenu za vícepráce, protahuje čas některých složitých úseků stavby a má za následek i opakované odstávky,“ prozradil před časem hlavní stavbyvedoucí Petr Sláma. Podle něho dělníci při výkopech narazili i na další skutečnosti komplikující dodržení harmonogramu prací. Například Tanvaldská ulice byla pod povrchem celá zabetonovaná.

Štítky dopravní společnost, Jablonec nad Nisou, Liberec, Petr Sláma, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvaj do Jablonce vyjede v termínu, věří dopravní podnik  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.