Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Krádeže na trati neutuchají. Zloději si vystačí se štípačkami

Rekonstrukci tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou komplikují zloději barevných kovů, kteří si z krádeží materiálu udělali výnosný obchod. Jejich pozornosti v posledních dnech neunikají ani kabely, které jsou pod zakopané pod vrstvou zeminy. Dvojici takových lapků teď dopadla policie.

Tuto středu před třetí hodinou odpolední upozornili občané policisty na dva podezřelé muže, kteří  ve Vratislavicích v ulici Nad Kyselkou vyhrabávali ze země kabely. Neměli k tomu kromě štípacích kleští žádné jiné nářadí a sutinu, pod kterou se kabely nacházely, odhrabávali holýma rukama.

„Když motorizovaná policejní hlídka na místo dorazila, byli z této manuální práce tak unavení, že se ani nepokusili o útěk,“ dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté u zlodějíčků zajistili přibližně šest metrů kabelů, které do jejich příjezdu stačili vyhrabat a odštípat z kabelového vedení. Podle zaměstnanců Dopravního podniku města Liberce a Jablonce se jedná o pomocnou kabeláž tramvajové trati.

Díky tomu, že je tramvajová trasa dočasně odpojena, neměla krádež na provoz tramvají žádný dopad. Škoda, kterou tu zloději způsobili, byla odhadnuta na 500 korun.

Krádež mají na svědomí devětačtyřicetiletý muž z Chrastavy a jeho osmadvacetiletý známý z Jablonce. „Mladší z dvojice se v této souvislosti bude zodpovídat jen z přestupku proti majetku a starší vzhledem k jeho kriminální minulosti si již převzal záznam o zahájení úkonů zkráceného přípravného řízení pro přečin krádeže,“ uzavřela Baláková.

Štítky krádež, Jablonec nad Nisou, Liberec, Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou, Kyselka, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krádeže na trati neutuchají. Zloději si vystačí se štípačkami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.