Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Kultura

Knihy za vysvědčení - u Fryče se slevou a dárkem navrch

I letos si Knihkupectví Fryč připravilo odměnu pro školáky. Přestože jsou knihkupectví zavřená, děti si mohou za vysvědčení vybrat knihu se slevou při jejím vyzvednutí dostanou knihu zdarma z antikvariátu. Akce platí až do neděle.

FOTO: Semilské muzeum má nově dva zdobené čepce až z Olomouce

Dva bohatě zdobené čepce pojizerského typu obdrželo semilské muzeum až z Olomouce. Jedinečné kousky daroval muzeu Milan Hampl, jehož rodině čepce patřily.

Covid ho připravil o práci, přesto nezahálí. Fotograf Radek Drbohlav představuje Hibernaci 2020

Radek Teope Drbohlav patří k nejlepším libereckým portrétním fotografům. I on je ale od března vlastně bez práce. Rozhodl se proto zachytit svým objektivem osudy dalších lidí, kterým koronavirus „zmrazil“ profese pod názvem Hibernace 2020.

Změny ve vedení Divadla F. X. Šaldy nekončí. Nového šéfa má kromě opery i činohra

Již v listopadu minulého roku vyměnilo liberecké Divadlo F. X. Šaldy hlavu operního souboru. Od prvního ledna nastala ale ve vedení ještě jedna velká změna. Dosavadního šéfa činohry Šimona Dominika vystřídala režisérka Kateřina Dušková.

Dotek písku i umění. Lasvit vytvořil v nemocnici v Abú Dhabí obří pohybující se kyvadlo

Obří kyvadlo s 300 křišťálovými elementy vytvořila česká firma Lasvit pro nemocnici Burjeel Medical City v Abú Dhabí. Celý objekt se navíc dokáže pomocí tří motorů rozpohybovat a špičkou hrotu tvoří až neskutečné obrazce v písku.

Liberec kontra Reichenberg. Výstavou teprve začínáme, říká kurátor Luděk Lukuvka

Během pár desítek let prošel Liberec radikální proměnou. Mnoho německých staveb cíleně zmizelo v době socialismu. O mnoho lépe jsme si ale nevedli ani v posledních třiceti letech. Naše město přesto tvoří propletenec starší německé architektury,...

Liberec kontra Reichenberg

Pátek, 15. ledna 2021, 17:56

Liberec kontra Reichenberg
Liberec kontra Reichenberg
Filmaři v Jizerkách dokončili natáčení romantické komedie Přání Ježíškovi

Filmaři dokončili v Josefově Dole v Jizerských horách natáčení nové romantické komedie Přání Ježíškovi. Snímek vznikl v režii Marty Ferencové, která stojí za úspěšnými snímky Všechno nebo nic a Příliš osobní známost. Příběh natočený podle scénáře...

Plyšáci Jů a Hele baví děti již 40 let

Pondělí, 4. ledna 2021, 19:09Kultura

Plyšáci Jů a Hele baví děti již 40 let

Před 40 lety, 4. ledna 1981, se v tehdejší Československé televizi poprvé objevila dvojice plyšových postaviček Jů a Hele. Jako moderátoři pořadu Studio Kamarád uváděli každou neděli pohádky a řešili s dětmi nejrůznější problémy. Jejich vznik...

Šaldovo divadlo chce v příštím roce uvést třináct premiér

Tři soubory libereckého divadla F. X. Šaldy plánují pro příští rok 13 premiér. Chystaná díla jsou kombinací klasických děl se současnými, informovala mluvčí divadla Michaela Pompová.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.