Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Kultura

Jablonecké Eurocentrum i infocentrum končí. Nahradí je Kultura Jablonec

V Jablonci nad Nisou skončí hned dvě městské organizace. Jablonecké kulturní a informační centrum a Eurocentrum nahradí nová příspěvková organizace Kultura Jablonec.

František Peterka doplnil Buriana. Na radnici mu odhalili bustu

František Peterka se stal čtvrtou osobností, která má na liberecké radnici bustu. Je z bronzu a najdete ji ve výklenku ve druhém patře. Doplňuje tak busty Vlasty Buriana, hudebního skladatele Karla Vacka a předválečného starosty Karla Kostky.

Severočeské muzeum se po rekonstrukci otevře. Kvůli koronaviru bude otevření virtuální

Na téměř tři roky se protáhla rekonstrukce Severočeského muzea v Liberci. Jenže místo slavnostního otevření za přítomnosti veřejnosti se otevírat bude pouze virtuálně. V pondělí 28. prosince poběží živý přenos z otevření na facebooku a youtubovém...

O víkendu se otevřel zámek Sychrov. V adventu bude přístupný o víkendech

O víkendu se v Libereckém kraji otevřel jeden jediný zámek Sychrov. Návštěvníci si mohli projít novou trasu, která se otevřela v září. Během adventu sem můžete zamířit o víkendu.

Tuláčkův statek po válce chátral. Díky záchraně ČVUT ještě stojí

Tuláčkův statek je nádhernou historickou stavbou, která se nachází v obci Kruh u Jilemnice. Nebýt ale Českého vysokého učení technického, dnes by tento objekt patrně nestál.

V rámci projektu Kultura přežije zahrají v Desítkách R+ Members Club. Z akce poběží stream

Jelikož v této době není možné pořádat koncerty tak, aby na ně mohli přijít lidé, vznikl v Liberci projekt, kdy ve vratislavických Desítkách hrají kapely pro kamery, které jejich výkon živě streamují na facebook. Už tuto sobotu zahraje revival...

Liberec bude usilovat o Evropské hlavní město kultury 2028, představil první ambasadory

Město Liberec se rozhodlo ke kandidatuře na Evropské hlavní město kultury 2028 pod projektem s názvem Liberec 2028.

Otevření tři roky zavřeného muzea se odkládá. Očekávaný velký zájem by mohl působit komplikace

Po téměř třech letech se mělo konečně otevřít kompletně zrekonstruované liberecké muzeum. Jenže otevření se kvůli současné epidemické situaci odkládá. „Limit lidí, kteří mohou být společně ve vnitřních prostorách, je tak malý, že by se to celé...

Jaké Vyhlídky má Divadlo F. X. Šaldy? Diváky vyhlíží zatím u obrazovek

Aktuální situace stále neumožňuje divákům zasednout do hledišť divadelních a koncertních sálů. Liberecké Divadlo F. X. Šaldy se s tím vypořádalo po svém. Herci již zkoušejí a bedlivě je u toho sleduje kamera miniseriálu Vyhlídky.

V Semilech se snaží oživit kulturu. Koncert po celém městě zazní z reproduktorů

Současná doba kultuře stále nenahrává, přesto se umělci snaží přiblížit svým posluchačům a divákům, jak jen to jde. Do jedinečného projektu se dnes pustí město Semily.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.