Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Kultura

Liberecká rock-popová kapela Meredith Hunter vypouští klip k aktuálnímu singlu Lampiony

Kapela Meredith Hunter přichází s videoklipem k novému singlu Lampiony. Ten se natáčel na střeše jednoho domů v centru Liberce a také na Ještědu. Teď by se skupina po nucené pauze opět ráda vrhla na živé hraní.

Liberecká radniční věž je opět přístupná veřejnosti. Ve všední dny i v sobotu

Na věž liberecké radnice můžete opět vystoupat v rámci komentovaných prohlídek s průvodcem. Ty se uskuteční každý den kromě neděle.

Sezónu zahajuje letní kino v Lidových sadech. V úterý začne Mrtvou nevěstou Tima Burtona

Každé úterý, čtvrtek a sobotu se bude na zahradě Lidových sadů promítat, sezónu zahajuje letní kino. A začíná se už tuto úterý Mrtvou nevěstou Tima Burtona. Promítání je na programu vždy od 21:30.

Teď frčím v audiu a to mě moc baví, říká v době pandemie herečka Jana Hejret Vojtková

Koronavirus přerušil normální život v celé zemi, ze dne na den se musela zavřít i divadla. Jak dobu, kterou nezažil nikdo z nás, prožívala a prožívá herečka Divadla F. X. Šaldy Jana Hejret Vojtková? A v čem jí naopak tyhle podivné divadelní...

Nové a větší plátno i projektor. Semilské kino nabídne modernější zázemí

Od roku 2018 pracuje město Semily na projektu Jitřenka znovu svítí, v rámci kterého chce redigitalizovat městské kino.

Konec nadějí, Benátská letos nebude. Festival se přesouvá na příští rok

Pořadatelé festivalu Benátská, který se koná v libereckém areálu ve Vesci, oznámili, že letošní ročník akce neproběhne. Důvodem jsou přetrvávající opatření proti šíření koronaviru. Již zakoupené vstupenky platí na příští rok. Hlavní hvězdou měla...

Šaldovo divadlo se opět rozjíždí. V červnu se můžete těšit na několik představení

Pomalu ale jistě ožívá kultura. A pozadu nezůstává ani liberecké divadlo. Na červen má v plánu několik představení a také derniéru komedie Naše sebrané trable.

Napětí v okleštěném hledišti. Divadlo po pauze přivítalo diváky

Osmým dílem skončil první divadelní online seriál Operace Archa, který se krom rozuzlení dočkal po nuceném půstu i diváků v hledišti. Liberecká Drbna byla jako jediné médium přímo na místě činu, a proto vám přinášíme exkluzivní reportáž.

Filmoví fandové letos do Varů nepřijedou, festival přijede za nimi

Organizační tým Mezinárodního filmového festivalu připravil projekt Tady Vary, který se uskuteční po celé republice. Ve dnech, kdy se měl v Karlových Varech konat filmoví svátek, se budou vybrané festivalové snímky promítat zhruba ve stovce...

Noc kostelů bude i letos. V kraji se jich otevře více než padesát

Oblíbená Noc kostelů se navzdory okolnostem uskuteční i v letošním roce, akorát o něco později. V Libereckém kraji se letos veřejnosti otevřou kostely na více než padesáti místech.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.