Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Český historik Igor Lukeš míří do Liberce. Tématem přednášky bude nejen politika v post-faktuálním světě

Knihkupectví Fryč si připravilo pro Liberečany další zajímavou debatu. Hostem bude tentokrát profesor historie a mezinárodních vztahů na Boston University Igor Lukeš. Ten žije od 70. let v USA a zaměřuje se na historii a politiku střední a východní Evropy a současného Ruska. Přednáška začíná v úterý 13. června v 18:00 v prostorách knihkupectví.

Igor Lukeš je mimo jiné autorem knihy Československo nad propastí: Selhání amerických diplomatů a tajných služeb v Praze 1945-1948.

Vystudoval filosofii a historii na Univerzitě Karlově, působí jako profesor historie a mezinárodních vztahů na Boston University se zaměřením na historii a politiku střední a východní Evropy a současného Ruska. Byl členem Vědecké rady Ústavu pro studium totalitních režimů, odstoupil kvůli nesouhlasu s odvoláním ředitele ústavu Daniela Hermana, ke kterému podle něj došlo „pomocí lží a v důsledku konspirace“. Přispívá do českých novin a časopisů.

Téma přednášky jeho libereckého večera bude historie a politika v post-faktuálním světě, následovat bude debata. Vstupné na akci je 60 korun, pro studenty a seniory 30 korun.

Foto eurstrat.eu

Štítky Knihkupectví Fryč, Fryč, Igor Lukeš, Liberec, historie, politika, přednáška, Bostonská univerzita, Rusko, Střední a východní Evropa, USA, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český historik Igor Lukeš míří do Liberce. Tématem přednášky bude nejen politika v post-faktuálním světě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.