Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Dlaskův statek míří řezbáři na sympozium i muzejní noc

Sympózium řezbářů začíná ve středu 14. června na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova. Vyvrcholí v sobotu a v pátek 16. června jej doplní Muzejní noc na statku.

Pod širým nebem v areálu dvora bude prezentovat svoji tvorbu přes dvacet umělců. „Na setkání řezbářů z celých Čech mají návštěvníci možnost nahlédnout přímo pod ruce řezbářů a sledovat, jak se kus hrubě tesaného dřeva mění v umělecké dílo. Budou mít možnost zhlédnout mimo jiné díla Václava Plechatého z Liberce, Stanislava Pokorného z Berouna, Míly Švece ze Skalice, Františka Petranyho z Nového Města pod Smrkem, Jana Květoně z Rožmitálu pod Třemšínem, Ivety Sádecké z Turnova a dalších,“ zve návštěvníky Marcela Beranová z turnovského Muzea Českého ráje.

Mezi tvůrci jsou jak profesionálové, tak amatéři. Lidé budou mít možnost sledovat je přímo u práce anebo si prohlédnout komorní výstavu prací, které na Dlaskův statek dovezou. Sympozium doprovodí i kulturní program.

Turnovská muzejní noc

Dlaskův statek v Dolánkách u Turnova ožije v pátek 16. června i Muzejní nocí.  Čekají vás tam pohádková představení, hudební vystoupení, výtvarné dílničky, vyřezávání dřevěných hraček na soustruhu poháněném šlapacím kolem, i vzpomínkové promítání. Otevřeno bude od 17.00 do 23.00 hodin.

Navštívit můžete i sousední Dům přírody v Dolánkách. Od šesti hodin večer se otevřou expozice a pořadatelé připravují i program pro děti.

V rámci Turnovské muzejní noci můžete navštívit i Muzeum Českého ráje v Turnově, Hvězdárnu Turnov a Kemp Dolánky. Do všech prostor bude v pátek vstup zdarma.

Štítky řezbáři, sympozium, Dlaskův statek, Turnov, Dolánky, Muzejní noc, Muzeum Českého ráje v Turnově, Václav Plechatý, statek, Česko, Liberec, Beroun, Skalice, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dlaskův statek míří řezbáři na sympozium i muzejní noc  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.