Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Jubilejní Kundratická lávka po dvacáté v Osečné, vyjedou parní vlaky a vyletí drony

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam nejzajímavějších akcí, které by vás mohly zajímat.

16. 6. Krajské slavnosti a Den otevřených dveří na kraji (Krajský úřad Libereckého kraje)

V budově Krajského úřadu a jejím okolí bude připraven celodenní program pro všechny věkové kategorie. V 10 hodin zahájí dopolední program, po poledni pro seniory, večer hudební vystoupení skupin Hodiny, Jakub Děkan Band a Těla. Samotná budova Krajského úřadu Libereckého kraje bude zpřístupněna od 10 do 18 hodin.

Návštěvníci se mohou podívat do kanceláří členů Rady LK či si prohlédnout sál, kde jedná Zastupitelstvo LK nebo se projet netradičním výtahem Páternoster. V multimediálním sále budou připraveny tvůrčí dílny krajských muzeí a galerií a v provozu bude také oblíbená kavárna na vyhlídce v 17. patře budovy kraje.

16. – 18. 6. - XX. ročník Kundratické lávky a Svatovítské poutě (Osečná)

Jubilejní ročník poutě a závodu Kundratická lávka. Pátek 16. 6. : 19.00 Country vystoupení skupiny Bouráci; 21.30 Svatovítské nocturno u sousoší Tří svatých nad Osečnou

Sobota 17. 6.:  09.00 – 20.00 Pouťové atrakce; 09.00 – 13.00 Soutěž v hasičském sportu „O pohár starosty města Osečná"; 13.00 – 18.00 Možnost letu vrtulníkem Robinson R44; 13.00 – 15.00 Soutěže a hry pro děti v podání Honzy Bažanta a překvapení v pěně; 15.00 – 18.00 LÁVKA – přejezd plovoucí lávky na kole a dvojice na starém trakaři, dvojice na člunu – ručkování přes rybník, doprovodné soutěže pro dospělé; 19.00 – 20.00 Kytarové duo MAREKs ze Stráže pod Ralskem; 20.00 – 24.00 K tanci a poslechu budou hrát skupiny: TĚLA a COVER POWER; 22.00 Ohňostroj

Neděle 18. 6.: 09.00 – 14.00 Pouťové atrakce; 14.00 – 17.00 Promenádní koncert na kolonádě Lázní Kundratic. K tanci a poslechu hraje Plechařinka.

17. 6. od 10.00 – Oslavy 110 let lokomotivy 354.7152 a jízdy parních vlaků (Kořenov – Harrachov)

Parní lokomotiva „Sedma“ 354.7152 letos oslaví 100. narozeniny v Kořenově. Přijďte se svézt vlakem s touto historickou lokomotivou a soupravou prvorepublikových vozů. Doprovodný program v Kořenově na nádraží nabídne expozici dějin poštovních vlaků v Muzeu železnice v Kořenově, ve 12. hodin slavnostní gratulace ke 100. narozeninám, jízdy historickým autobusem na Jizerku, dětský vláček, občerstvení. Z Liberce mohou jet zájemci historickou tramvají do Jablonce nad Nisou a odtud do Kořenov historickým autobusem. Odjezd z Liberce v 8.58 hodin, zpět do Liberce je odjezd v 18.43 hodin.

17. 6. od 10.00 – Liberecký drak (přehrada Harcov, Liberec)

IX. ročník závodů dračích lodí pro hobby a firemní posádky. Start prvních závodů je v 10.00 hodin. V letošním ročníku se bude bojovat o nový pohár, který má v držení loňský vítěz, posádka "Draků z Densa". Na posádky opět čeká i závod na 1km, nově pod názvem Velká cena České spořitelny. Po závodu živá kapela.

17. 6. od 14.00 – Slavnost letního slunovratu (chráněné dílny Domova Harcov, Liberec)

Bohatý program pro děti – malování na obličej, pohádka, soutěže, tvořivé dílny, antikvariát a mnoho další zábavy. Domácí koláče, bylinné medy a sirupy, dobroty z grilu. Hraje kapela Cower / Power, vystoupí břišní tanečnice, baletní škola při Divadle F. X. Šaldy, divadelní představení školky Září.

17. 6. od 10.00 do 14.00 – 25. let letecké záchranné služby a Den otevřených dveří (základna LZS LK, letiště Liberec)

V 11.00 a ve 13.00 hodin můžete sledovat letovou ukázku. Po celou dobu akce bude k dispozici vozový park záchranky a stan. V hangáru pak najdete stanoviště Zdravotnického operačního střediska či stánek Aplikace Záchranka.

17. 6. od 13.00 do 22.00 - Závod dronů: Drone Racing Vrtule 2017 (fotbalové hřiště Dubový vrch v Harcově)

Trať bude postavena na fotbalovém hřišti Dubový Vrch Harcov a bude ohraničena ochrannou sítí, aby diváci byli v bezpečí a mohli nerušeně sledovat závod. Nejlepší místa k pozorování budou na tribuně umístěné podél delší strany hřiště.

Pro děti i dospělé bude, jako minulý rok, možnost si vyzkoušet ovládaní menších koptér na speciálně postavené trati. Hudba, jídlo a pití je samozřejmostí. Vstup je zdarma.

17. a 18. 6. od 8.00 do 18.00 – Hostr Prix Liberec 2017 – závody do vrchu (start centrální parkoviště Horní Hanychov)

Mistrovství ČR v závodech automobilů do vrchu. Akce je pořádána v rámci podniku EDDA CUP. Organizátor HOSTR Liberec s.r.o. Start z centrálního parkoviště Liberec - Horní Hanychov. Vstup zdarma. Délka trasy cca 3 km. Sobota / neděle: Trénink: 8.00 hod Závod: 13.00 hod

17. 6. od 19:00 – Jaroslav Svěcený (Sbor českých bratří Mladá Boleslav)

Jaroslav Svěcený - housle Jitka Navrátilová - cembalo v programu Vůně baroka

18. 6. od 9.00 do 16.00 – Jahodová neděle v Kostelní (tržnice v Kostelní ul., Liberec)

Jahodový speciál na Farmářských trzích v Kostelní. Výtvarné dílničky a soutěže pro děti, spousta dobrot z jahod, doprovodný program a hlavně Velká soutěž v pojídání jahodových knedlíků. Prodej dobrot a produktů z jahod i samotných jahod od pěstitelů.

18.6. od 14.00 – Táta fest (mezi kavárnou Café Jazzová Osvěžovna a kostelem ve Frýdlantu)

Minifestival Táta fest pořádaný ke Dni otců. Zámecký pivovar připravuje pivo Tátabír, kavárna zde bude se svým stánkem Domečkem plným dobrot, kde kromě jiného se můžete těšit na baTÁTOvý TATArák a v kavárně bude jako novinka pivní zmrzlina.

Stejně jako v loni bude probíhat soutěž o Frýdlantského tátu, bude zde nainstalovaná "Zeď nářků", kde jak otcové svým dětem, tak děti svým otcům mohou zanechat jakýkoliv vzkaz a k tomu všemu budou vyhrávat kapely Barrel Baterry, Tygroo, Huso a česko francouzská kapela Les Gars den bas.

18. 6. od 19.00 hodin – Koncert k 110. výročí Pěveckého sboru Ještěd (Kostel sv. Kříže Liberec)

Pěvecký sbor Ještěd letos slaví 110 let své existence. Koncert je prvním ze dvou koncertů k této příležitost. Program: Zdeněk Lukáš - Pocta tvůrcům; Leoš Janáček - Otče náš; Antonín Dvořák - Te Deum. Účinkují: soprán - Věra Poláchová, tenor - Dušan Růžička, baryton - Jaroslav Patočka ml., Pěvecký sbor Ještěd. Orchestr složený z členů Mladaboleslavského komorního orchestru a jejich hostů. Diriguje Marek Müller.

23. 6. od 19:30 – Hana Zagorová a Petr Rezek (Letní kino Turnov)

Jedinečný koncert této dámy české populární hudby v Turnově! Neustále beznadějně vyprodané sály jsou zárukou skvělého kulturně hudebního zážitku, který si nemůžete nechat ujít. Na diváky čeká téměř dvou a půl hodinový koncert kde zazpívá Petr Rezek svoje největší hity, dále bude zpívat paní Zagorová hity svojí kariéry a během celého večera zazní duety Hanky a Petra. Celým večer doprovází skupina Jiřího Dvořáka Boom!Band.

30. 6. od 20:30 – Petra Janů s kapelou Amsterdam (Hrad Valečov)

Velký koncert k životnímu jubileu populární zpěvačky.

13. 7. od 20.00 – Pavel Šporcl – Bacha na Šporcla II. (Sedmihorky u Turnova)

Jedinečné kompletní provedení Bachových koncertů pro housle, smyčce a basso continuo s doprovodem vynikajícího ansámblu dobových nástrojů. Koncem roku 2016 vydal Pavel Šporcl album "Kde domov můj", na kterém své rodné zemi věnuje virtuózní variace pro sólové housle. „Chtěl jsem jejím prostřednictvím vyjádřit své vnitřní pocity a vztah k této zemi. A podpořit národní hrdost“ říká o své skladbě Pavel Šporcl. I tuto skladbu v rámci koncertu na Sedmihorském létě uslyšíte.

Štítky pozvánky, kulturní servis, kultura, akce, Liberecký kraj, Liberec, koncert, lávka, Osečná, hudební skupina, kavárna, soutěž, Pavel Šporcl, Kořenov, krajský úřad, Hana Zagorová, dron

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Jubilejní Kundratická lávka po dvacáté v Osečné, vyjedou parní vlaky a vyletí drony  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.