Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Liberec se stane na týden centrem současného umění. Začíná Art Week 2017

Se současným uměním se po celý týden budou moci nejenom v ulicích, ale i v galeriích a na dalších místech potkávat Liberečané. V sobotu 24. června začne Art Week 2017, který se letos snaží rozvíjet téma autorského rukopisu v současném umění.

Součástí prezentace uměleckých projektů je výstava soch, objektů nebo intervencí OBJEKT Liberec. Výstava Objekt Liberec jednak historicky navazuje na mimořádnou výstavu Socha a město z roku 1969, kdy se veřejný prostor města stal výstavní platformou pro 30 tehdy aktuálních sochařských projektů. V další linii pak současná výstava s podtitulem MANUÁL DOVEDNOSTI uvažuje o sdíleném prostoru. Umělci vědomě pracují se site-specific instalacemi nebo vhodným propojením a kombinováním již existujících objektů se svým okolím.

S pracemi autorů se můžete seznámit na celé řadě místech – Severočeském muzeu v Liberci, KultiVARu, Oblastní galerii Liberec, v Kině Varšava – zde všude se prezentuje Art Week 2017.

KultiVAR představí práce mladého studenta architektury TUL Samího Abdulnoura, který svým specifickým pohledem na nová média propojuje uvažování o virtuálním digitálním prostoru s médii tradičními analogovými.

V Severočeském muzeu se seznámíte s uměleckým projektem Filipa Dvořáka a Martina Kolarova nazvaným Quality of post emotions.

Domažlický rodák Martin Hofman svou instalaci nazvanou Nekonečněrozměrný představí v libereckých lázních a světelně – kinetickou instalaci Palindrom, Tomáše Moravce, uvidíte v kině Varšava.

Park Clam – Gallasů se na týden promění v galerii pod širým nebem projektu Objekty Liberec. Uvidíte tam díla Petra Demka, Sarah Gosdschan, Lukáše Hájka, Julie Langhammer, Richarda Loskota, Johannese Makoliese, Jaroslava Prokeše a Jana Stolína. Díla budou k vidění od 24. do 30. června.

Podrobný program najdete na www.artweekliberec.cz

Art Week Liberec 2017

Pátek, 23. června 2017, 11:39

Art Week Liberec 2017
Art Week Liberec 2017

Štítky současné umění, objekty, výstava, Liberec, galerie, projekt, instalace, Severočeské muzeum v Liberci, Martin Hofmann, Kino Varšava, Richard Loskot, Jaroslav Prokeš, Filip Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se stane na týden centrem současného umění. Začíná Art Week 2017  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.