Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Festival Tanec Praha 2017 navštíví Liberec. Přijedou umělci z Ghany

Exotické tanečníky v ulicích města můžete v úterý 27. června potkat v Liberci. Zastávku zde bude mít mezinárodní festival Tanec Praha 2017.

29. ročník Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla Tanec Praha 2017 má letos motto: "Tancem proti předsudkům!"a přiváží do České republiky opět to nejlepší ze světového, ale i českého tance.

V 19.00 hodin se mohou liberečtí diváci dobít nespoutanou energií v parčíku Frýdlantská, kde vystoupí soubor Ghana Dance Ensemble s Monikou Rebcovou & kol. s představením Ghana zrána.

Jde především o dialog kultur dvou kontinentů, Afriky a Evropy. Vychází ze zkušeností odlišných osobností tanečníků v úzké spolupráci s hudebníky. Symbolizuje skromný pozdrav slunci na břehu Atlantiku, mezi neuvěřitelně vstřícnými Afričany s nakažlivou energií, rytmem v těle a úsměvem na rtech. Projekt vrcholí nabídkou k tanci pro každého. „Díky mimořádné vstřícnosti velvyslankyně ČR v Akkře mohla Monika Rebcová působit dva týdny na místní univerzitě a pracovat s profesionálním souborem, který především udržuje tradice Západní Afriky, ale otevírá se i novým impulzům,” vysvětluje ředitelka festivalu Yvona Kreuzmannová.

Tentýž den v 20.00 hodin začne v kině Varšava exkluzivní projekce filmu Mr. Gaga. Jeho režisér několik let dokumentoval životní dráhu proslulého izraelského choreografa Ohada Naharina  Název filmu vychází z pohybového jazyka, který Naharin vyvinul a vyučuje se po celém světě. Více na www.tanecpraha.cz.

Štítky Tanec Praha 2017, tanec, Liberec, Praha, festival, Ghana, Česko, Afrika, Evropa, Atlantský oceán, Akkra, tanečník, Varšava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Tanec Praha 2017 navštíví Liberec. Přijedou umělci z Ghany  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.