Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

KULTURNÍ PŘEHLED: Bavte se na festivalu ve Vesci. Láká také Rozmarné léto na Malé Skále

Nevíte, kam vyrazit za kulturou? Liberecká Drbna pro vás ve spolupráci s portálem eVstupenka.cz přichystala seznam akcí, které by vás mohly zajímat.

27. - 30. 7. Benátská! 2017 (Sportovní areál Vesec, Liberec)

Jubilejní 25. Ročník velkého hudebního festivalu nabízí vystoupení desítek hudebních kapel a osm pódií. Užijte si festival nabitý českými i zahraničními hvězdami. Nechybí i další možnosti trávení volného času, bohaté občerstvení i různé atrakce. Podrobnosti najdete na www.benatska.cz

28. 7. od 18.00 - Last Minute "Noční SK8" (Výzkumák, Liberec)

Last minute sk8 večírek. Pojede se mini best trick, dále pak game of s.k.a.t.e. a bedna! Hala otevřena od 18.00, start 20.00, vstup 30 korun.

28. 7. od 18.00 – Podvečerní dětská prohlídka centra Liberce (Městské informační centrum Liberec)

Originální trávení pátečního večera nabízí speciální komentovaná prohlídka centra Liberce, na které se děti i jejich rodiče dozví zajímavosti z dějin našeho města. Během prohlídky možná potkáte i radničního rytíře, který se občas prochází po náměstí.

29. 7. od 9.00 – RC Rally Liberec (Terasa U Vodníka, Křižíkova 235, Liberec)

Závody rallyových modelů aut na dálkové ovládání. Start v 9.00 hodin ulice Křižíkova - hřiště na Vápence za Starými pekárnami. Vstup zdarma.

29. 7. od 11.00 – Vranovský jarmark (Hrad Vranov – Pantheon)

Venkovský jarmark, který představí regionální výrobce, jejich um a skvělé produkty.  Přijďte se podívat.

29. 7. – Den s antilopou Derby (ZOO Liberec)

Již po několikáté vyráží spolek Derbianus Conservation na letní cestu po zoologických zahradách. Do ZOO Liberec zavítá 29. 7. 2017. Návštěvníci se mohou těšit na malování na obličej, prodej tématických suvenýrů a nezapomenutelný pocit, že jste pomohli největší antilopě světa.

Antilopa Derbyho je největší a jedna z nejkrásnějších antilop. Je ohroženější než panda velká! Západní poddruh žije v počtu méně než 300 jedinců pouze v Senegalu v jednom národním parku a ve dvou rezervacích.

29. 7. od 14.00 – Rozmarné léto 2017 (Žlutá plovárna, Malá Skála)

Tradiční akce v půlce léta na Žluté plovárně v rytmu reggae music. Těšte se na závody na paddleboardech, grilování krevet, báječného reggae DJe Rolanda a spoustu zábvavy na břehu řeky Jizery, na Žluté plovárně. Akce je zdarma, pro celou rodinu, nebo partu kamarádů. Letošní novinka - závody na MEGABOARDECH - paddleboard pro 6ti členný tým! Dejte dohromady vaší partu a pojďte si zazávodit.

29. – 30. 7. Údolská pouť (Kryštofovo Údolí)

V sobotu 29. a neděli 30. července se můžete pobavit u hudebních vystoupení, na jarmarku i kolotočích. Na řemeslném jarmarku budou mít návštěvníci možnost seznámit se s mnoha různými tradičními řemesly. Uvidí v akci mobilní sklářskou pec, výrobu ručního papíru, výrobu mýdel, paličkování nebo drátenictví a mnohé další. Chybět nebudou ani staročeské dobroty i něco dobrého k pití. Děti se mohou těšit na kolotoče i létající labutě nebo jízdy na koních. Kulturní program po oba dva dny začne v 11.00 hodin. 

29. – 30. 7. od 9.00 do 17.00 – Středověký víkend na Valdštejně

Zažijte středověkou atmosféru na hradě. K vidění budou šermířská vystoupení, ke slyšení středověká hudba a k ochutnání středověké pokrmy. Šermířské umění předvedou Rytíři turnovského meče (souboje vždy v 11, 13 a 15 hodin), středověké písně zahraje a zazpívá skupina Subulcus, středověkou kuchyni vytvoří Kestřanské manství. Vstupné: dospělí 90,- Kč, děti 60,- Kč, rodinné 240,- Kč.

30. 7. od 10.00 – Pirátský den v EKOParku (EKOPark Liberec)

Staňte se na jeden den pirátem. Workshop: pirátské čepice, výroba majáku a pirátské malování na obličej. Lektorka: Jana Maříková

1. 8. od 20.00 – AG Flek – 40 let na scéně (Sedmihorky u Turnova)

Legendární zlínská skupina, která v 80. letech položila základy tuzemskému folkrocku, prožívá po návratu zpěvačky Blanky Táborské svůj velký comeback a je ve skvělé muzikantské formě. Na Sedmihorském létě uslyšíte jejich největší hity, ale i novinky právě z nové desky. Milovníci folkrocku rozhodně tuto akci nesmí propásnout! Speciální host: kapela Zhasni

3. 8. od 20.00 – Jiří Pavlica a Hradišťan (Sedmihorky u Turnova)

Ojedinělé seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem spojuje různé hudební žánry a proudy a je právem považována za originální fenomén české kulturní scény. Krásný koncert podtržený atmosférou Sedmihorského léta slibuje hity jako Voda má, Sehradice nebo Slunovrat.

17. 8. od 20.00 – Marie Rottrová a Neřež (Sedmihorky u Turnova)

Marie Rottrová je jednou z nejoblíbenějších a nejlepších českých zpěvaček. Mezi její nezapomenutelné písně patří Kůň bílý, Řeka lásky, Měli jsme se potkat dřív, Markétka nebo Lásko, voníš deštěm. Užijte si jedinečný koncert Marie Rottrové se skupinou Neřež v nezapomenutelném prostředí Sedmihorského léta.   

19. 8. od 15.00 – ZasTenRock (Zásada, fotbalové hřiště)

6. ročník hudebního festivalu s báječnou přátelskou atmosférou pro příznivce nejen rockové hudby. Pro návštěvníky areálu je připraveno pivečko, alko i nealko nápoje, grill bar, míchané alko i nealko koktejly, dvě pódia zajišťují nepřetržitý přísun hudby a velkoplošná projekce. Seznam kapel: Ty Krávo, Divokej Bill revival band, Wanastowi Vjecy Revival, Těsně Vedle, Komunál, Miloš Dodo Doležal, Anarchia, Mandragora, Zelenina, Red Hot Chili Peppers Revival a další....

26. 8. od 13.00 – Létofest 2017 (Sport park Liberec)

Akce pro celou rodinu, dětský program a zábava po celý den. Účinkující: Mňága a Žďorp, Iné Kafe, Ewa Farna, Rybičky 48, Wanastowi Vjecy, Mandrage

Štítky kulturní přehled, akce, Liberecký kraj, léto, Liberec, Malá Skála, Vesec, hudební skupina, festival, Marie Rottrová, kultura, koupaliště, Turnov, Sedmihorky, Zoologická zahrada Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ PŘEHLED: Bavte se na festivalu ve Vesci. Láká také Rozmarné léto na Malé Skále  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.