Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Orlando Bloom pochválil podobu libereckého vlakového nádraží. Poté se podepsal do kroniky

Hollywoodský herec Orlando Bloom zavítal do Liberce. O tom, jsme vás informovali už během uplynulého víkendu, kdy se na libereckém vlakovém nádraží natáčely scény k osmidílnému seriálu Carnival Row. Jen málokdo ale ví, že si známý herec odskočil z natáčení, aby se podepsal do kroniky města.

„Těžko to krátké setkání s Orlandem Bloomem a Carou hodnotit jinak, než že to pro mě byla velká pocta, protože to se opravdu nepoštěstí každý den. A je rovněž milé slyšet, že se jim v ČR líbí. Podpis do kroniky města nám věnovali s potěšením. Budou tam mimo jiné ve společnosti skvělého režiséra Rona Howarda, celé řady velvyslanců, biskupa, kardinála a čestných občanů města. Opravdu dobrá společnost,“ řekl náměstek primátora Ivan Langr (dříve Změna).

Představitel elfa Legolase z trilogie Pán prstenů, Willa Turnera z Pirátů z Karibiku nebo Parida z Tróji, britský herec Orlando Bloom natáčí v Česku už půl roku. V Liberci byl teď úplně poprvé. Zajímal se například o to, jestli je Liberec vyhledávanou turistickou destinací. Pochválil také historickou podobu vlakového nádraží, konkrétně tedy prvního nástupiště, které si filmaři už oblíbili. Při podpisu do kroniky poděkoval za přátelský přístup města a jeho filmové kanceláře a umožnění natáčení.

Osmidílný seriál Carnival Row se odehrává ve fiktivním neoviktoriánském městě, kde vedle sebe žijí lidé a mýtická stvoření. Hlavní zápletkou je vražda, kterou vyšetřuje právě postava Orlanda Blooma. Premiéra seriálu je naplánována na příští rok.

Zahlédnout slavného herce ale měli možnost jen členové štábu a komparsisté, pro které bylo natáčení s Orlandem Bloomem velkým zážitkem. Jinak bylo okolí nádraží chráněno, aby si nikdo nemohl pořídit záznam a herci nemohli být rušeni.

Na režisérské židli se usadil Paul McGuigan (Hra o smrti, Nabít a zabít, nebo Miluj mě, prosím). Točí se v Praze, Liberci, ale také v jeho okolí, například na frýdlantském a sychrovském zámku. Premiéra seriálu je naplánována na příští rok.

Foto Jan Král

Štítky Orlando Bloom, Liberec, natáčení, Carnival Row, Cara Delevigne, Ivan Langr, herec, železniční stanice, Česko, Ron Howard, Ivan Langer, Will Turner, Paul McGuigan, Pán prstenů, Piráti z Karibiku, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orlando Bloom pochválil podobu libereckého vlakového nádraží. Poté se podepsal do kroniky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.