Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Traktory, koncert i cykloburza

Na nadcházející víkend je opět naplánována celá řada zajímavých akcí od těch sportovních po umělecké. Volba už závisí jen na vás.

Bozkov, kde mimo jiné naleznete nádherné dolomitové jeskyně, za kterými se sjíždějí lidé z celé Evropy, se tuto sobotu konají závody traktorů. Jedná se již o sedmnáctý ročník oblíbené akce, která je sice plná bláta a stříkající špíny, ale pro diváky je originální podívanou. Událost začíná ve 12 hodin na motokrosové dráze. Vedle závodů nebude chybět ani přehlídka techniky, doprovodné soutěže zejména pro děti i ukázkové jízdy tanku a tatry 813 truck trial.

Pokud více než traktorům dáváte přednost autobusům, nenechte si ujít rovněž zítřejší akci v České Lípě Dne s historickými autobusy. Městem budou po celý den projíždět krásné autobusy, které vás navíc svezou zadarmo. Akce začíná v 9:30 a nástupním místem je ulice Sokolská.

Zítra skončí i liberecký Týden mobility a to Cykloburzou u OC Forum od 10 do 14 hodin. Zde můžete prodat například nevyužívaný bicykl nebo například brusle. Pokud navíc na místo dorazíte na kole, můžete si ho nechat zdarma seřídit.

Na zítřejší den si připravil akci i Centrum pro tibetská buddhistická studia Rabten Čhödarling. Sem můžete od 10 zavítat na den otevřených dveří, ochutnat tibetský čaj, nasát atmosféru dalekých zemí a získat i mnoho zajímavých informací.

Do Jablonce můžete již dnes dorazit na Jablonecké podzimní slavnosti, které již každoročně nabízejí bohatý program a oblíbené trhy. V rámci akce vystoupí během dvou dnů například Ruda Hancvencl, Squadra Sua, The Fugitives, BlueNight nebo Ladybirds. Dnes od 13 hodin bude navíc v Eurocentru přirpavená dílnička pro děti zaměřená na tvorbu z přírodních materiálů.

V Semilech v městském parku Ostrov se v sobotu od 13 konají Sportovní seniorské hry. Ty pořádá krajská asociace Sport pro všechny, TJ Semily a KČT Semily. Senioři budou soutěžit například v míření na cíl, v hodu míčkem, v překážkové dráze i woodballu.

 

Foto Město Jablonec

Štítky kultura, přehled, tipy, víkend, akce, koncert, Bozkov, Semily, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Traktory, koncert i cykloburza  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.