Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Do Liberce přijíždí více než tři tisíce tanečníků na mistrovství světa

Po celý týden bude Centrum Babylon hostit taneční mistrovství světa WADF World Dance Championship 2018. Do Liberce se tak sjedou nejlepší tanečníci z celého světa.

Reprezentanti více než 19 zemí a 180 tanečních škol budou již od dnešního dne bojovat o tituly mistrů světa v mnoha kategoriích a tanečních stylech. Tato každoroční událost bývá hojně navštěvována i veřejností. Pohled na bezchybný tanec doprovázený nádhenými šaty totiž opravdu stojí za návštěvu.

Tento rok mohou návštěvníci s napětím sledovat taneční talenty z Německa, Itálie, Ukrajiny, RUska, Maďarska nebo Švédska. Nejvíce účastníků je ovšem ze sousedního Polska. Akce potrvá až do soboty, program je ovšem nabitý každý den. „Denně mohou lidé zhlédnout okolo dvou tisíc tanečníků, které bude hodnotit mezinárodní porota,“ uvedla za organizátory Markéta Franicová.

Atraktivní událost nabídne přehlídku desítek tanců v šesti kategoriích, od čtyřletých dětí až po zkušené závodníky. Kdo se nechá zlákat, může vidět například latinskoamerické tance, jakými jsou rumba, čača, jive, nebo samba, dále budou k vidění moderní street dance i tradiční tance jako polka, mazurka nebo tango. 

Konkrétní hramonogram na jednotlivé dny naleznete na webu www.latinofestival.cz.

Foto Richard Horák

Štítky tanec, world dance championship, mistrovství světa, Liberec, tanečník, Centrum Babylon Liberec, Itálie, Rusko, Německo, Ukrajina, Švédsko, Maďarsko, Polsko

Do Liberce přijíždí více než tři tisíce tanečníků na mistrovství světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.