Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Lítající sáně, pohádky i ples zoologické zahrady

Tento víkend se toho koná opravdu hodně. Takže pokud zrovna nebudete potit krev na některém ze závodů Jizerské 50, můžete zavítat na některou z mnoha akcí. Doporučujeme Lety na saních, které jsou přehlídkou lidské kreativity i bláznovství.

Jedinečnou událostí tohoto víkendu budou oblíbené Lety na saních, které se pravidelně konají v Plavech v areálu skokanského můstku. Akce začíná v sobotu v pravé poledne a první stroj vyletí ve 14 hodin.

Jaký je život mladých novomanželů? Budování společného domova, momenty lásky i první hádky. To odhaluje romantická komedie Bosé nohy v parku, ve které se představí například Rudolf Hrušínský nebo Veronika Freimanová. Představení proběhne v divadle F. X. Šaldy zítra od 19 hodin.

Dům dětí a mládeže Větrník si opět připravil zajímavé kurzy. Zítra proběhne například workshop s názvem Sklo - mozaikový obrázek a kurz Keramika - koule. Na odpoledne je připraven Maškarní bál v bačkorách pro děti i dospělé od 14 do 16 hodin. Kdo nemá masku, nemusí se bát, může si ji na místě vyrobit. Takže stačí vzít přezůvky a dorazit.

Nudit se nebudou ani návštěvníci Kina Varšava, kde od 19:30 vystoupí česko-německé divadlo Kam-e-radi s představením Provinzdrama anno 1918. Jak název napovídá, hra se odehrává v době po ukončení 1. světové války. 

Ani tento víkend nebude chybět tradiční nedělní pohádka u Fryče, tentokrát Malá mořská pohádka od 16 hodin v podání Divadla t601.

Další pohádku nabídne v sobotu Krajská vědecká knihovna od 10 hodin, a to O slepičce a kohoutkovi.

Pokud chcete protančit celý sobotní večer, zamiřte od 20 hodin do Lidových sadů, kde se koná ples ke 100. výročí vzniku ZOO Liberec s názvem Stopy století aneb to to letí.

Foto FB/Lety na saních

Štítky akce, kulturní přehled, kultura, tipy na víkend, saně, pohádka, divadlo, Jizerská padesátka, zoologická zahrada, ples, Rudolf Hrušínský, Veronika Freimanová, první světová válka, Plavy, Zoologická zahrada Liberec, Kino Varšava

TIPY NA VÍKEND: Lítající sáně, pohádky i ples zoologické zahrady  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.