Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pašeráckej vejkend, masopust a erotický ples

Zdá se, že tento víkend bude oslavou lyžování a jeho historie. Hned na několika akcích tak budete moci potkat lyžníky v dobovém oblečení a s obrovskými těžkými ski na nohou.

Mezi největší akce města Rokytnice nad Jizerou rozhodně patří Pašeráckej vejkend. Dolní náměstí se zaplní tradičními trhy, pravou krkonošskou zabijačkou a samozřejmě historickými lyžníky a pašeráky. Dnešní den vyvrcholí příchodem Krakonoše, po kterém se všichni společně přesunou na Studenov. Zde proběhne krásný sjezd osvětlený loučemi a nebudou chybět ani skoky z můstku. Akce ale pokračuje i v sobotu, kdy se již tradičně účastníci Pašeráckého vejkendu vydají do Skiareálu Horní Domky, kde je připraveno společné putovaní a bohaté soutěže pro děti.

A lyžaře v historickém oděvu můžete pozorovat i zítra ve smržovském Ski areálu Kedr, kde každoročně soutěží v trojboji o tradiční tekutou výhru. Lyžníci na Kedru soutěží pravidelně v paraslalomu, sjezdu na dojezd a hup-skok-letu. Myslíte si, že to nebude nic zajímavého? Pak se rozhodně pletete.

V únoru tradičně vrcholí masopustní veselí. Na mnoha místech se pořádají průvody, hry a taškařice. V sobotu můžete vyrazit na Dokský a staroplavský masopust, který vyrazí v 10 hodin z náměstí a povede po Jarmilině stezce až do Starých Splavů. Maškar tu jistě bude hodně, přesto uvítají, když se k nim v kostýmu přidáte.

Pokud si chcete užít netradiční zábavu, vyrazte zítra na sedmnáctý ročník Erotického plesu do libereckého Domu kultury. Nebudou chybět dámská ani pánská striptýzová vystoupení a mnoho dalšího.

V Domě dětí a mládeže Větrník si můžete zítra vyrobit originální hodiny formou Drátování. Dalším kurzem bude technika Tiffany, díky které si můžete vyrobit jedinečný šperk, vitrážku, malý svícen nebo krabičku.

Pokud si chcete s dětmi užít maškarních radovánek, zajděte zítra na Velký maškarní ples do vesecké sokolovny. Akce probíhá od 14 do 16 hodin.

Foto Liberecký kraj

Štítky akce, kultura, přehled, víkend, lyžníci, ples, masopust, slavnost, Rokytnice nad Jizerou, Studenov

TIPY NA VÍKEND: Pašeráckej vejkend, masopust a erotický ples  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.