Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nová výstava nabízí pohled do života lesníků a myslivců

Od prvního dubna mohou návštěvníci Krajského úřadu zhlédnout novou výstavu s názvem Lesy a myslivost v Libereckém kraji. Nebudou chybět ukázky stop lesních zvířat, vzorníky dřeva i myslivecké trofeje.

Na nové výstavě se dozvíte mnoho zajímavých informací o našich lesích i zvěři, která v nich přebývá. Za výstavou stojí pracovníci odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu, krajské ředitelství Lesů ČR a jablonecká pobočka Ústavu pro hospodářskou úpravu lesů.

Radní Jiří Löffelman podotkl, že připravovaná výstava je zároveň poděkováním. „Jedná se o malé poděkování za obětavou práci lesníků a myslivců. Zároveň navazuje na nedávno vydanou populárně naučnou publikaci,“ sdělil radní.

Jenže pohledy na myslivost a lesnictví nejsou vždy pozitivní a některé druhy zvířat rozpoutávají nekonečné debaty. I tomuto tématu se výstava věnuje. „Součástí výstavy je i expozice s názvem Konfliktní druhy zvířat. Ta zachycuje velmi citlivé téma týkající se na jedné straně užitečnosti a na druhé škodlivosti zvířat,“ uvedl mluvčí kraje Filip Trdla. Vernisáž proběhne 1. dubna v 16 hodin a pro veřejnost bude zpřístupněna do 29. dubna.

Foto pixabay.com

Štítky myslivost, výstava, Krajský úřad, lesy, Liberecký kraj, Ústav pro hospodářskou úpravu lesů, Lesy České republiky

Nová výstava nabízí pohled do života lesníků a myslivců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.