Třetí ročník Beko Fresh Festivalu opět zamíří i do libereckého Vesce. Přináší s sebou i celou řadu novinek. Větší prostor získají místní restaurace i moderní trendy.
Pátek a sobota 24. až 25. května bude ve Vesci patřit gastronomii. Gurmánská akce letos přináší hned celou řadu novinek. Na připravované akci budou moci návštěvníci ochutnat například trhané vepřové, šneky po Toskánsku, hmyz nebo havajské misky plněné rýží.
Větší prostor dostanou na fesťáku i místní podniky, burgrárny i indická restaurace. Festival se chce totiž přiblížit současným trendům, nebude tak chybět třeba bistro, jehož hlavní ingrediencí je avokádo.
K Beko Fresh festivalu neodmyslitelně patří i Zdeněk Pohlreich, i toho budete moci v Liberci vidět. „Jsem rád, že taková kuchařská celebrita je s námi od začátku,“ uvedl ředitel festivalu Petr Jirásek. Na festivalu se objeví ale i další známé tváře gastronomie jako Roman Vaněk a Radek David nebo autor blogu Gastromapa Lukáš Hejlík. S jídlem se pojí i pití, takže asi nebude velkým překvapením, že se na festivalu představí i několik desítek pivovarů a vinařství.
Letos bude zázemí více zaměřené i na rodiny s malými dětmi. Vedle zázemí pro kojení, krmení a přebalení je připraven i první ročník závodu v lezení batolat a připravené jsou i workshopy. Navíc chtějí organizátoři ukázat i ekologičtější variantu při pořádání takové události. „Letos jsme se rozhodli využívat ekologickou variantu jednorázových plastů, které jsou jednoduše rozložitelné,“ dodal Jirásek.