Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecký kraj už zná vítěze soutěže Kniha roku

Letos se do soutěže Kniha roku Libereckého kraje přihlásilo na třicet knížek. Porota tedy měla z čeho vybírat. Každá kategorie si našla svého vítěze. Ten si odnesl cenu vyrobenou Střední uměleckoprůmyslovou školou sklářskou v Kamenickém Šenově a finanční odměnu.

Ukázalo se, že v Libereckém kraji se rodí spousta zajímavých knih. „Porota ocenila v kategorii Populárně naučná literatura knihu Česká Lípa - Město na Ploučnici. V kategorii Beletrie a poezie zvítězila kniha Žít v Liberci,“ informoval mluvčí kraje Filip Trdla. Další ocenění získala kniha Písečníci a bludný asteroid v kategorii Literatura pro děti a mládež, učebnice.

Vyhlašovalo se i nejlepší dílo z řad Monografií, vytvarných publikací. Zde si prvenství odnesla publikace Jan Nepomuk hrabě Harrach - ze života českého kavalíra. O Ceně čtenářů rozhodly lajky na Facebooku. Ty rozhodly, že nejlepší kniha jsou Výlety po Hodkovicích nad Mohelkou, aneb 10 let Cesty za poznáním. „Tato kniha obdržela neskutečných 391 lajků,“ komentoval mluvčí kraje.

A kdo knihy posuzoval? Do poroty zasedla radní Květa Vinklátová, Martin Féna z oddělení kultury Krajského úřadu, knihkupec Martin Fryč, Blanka Konvalinková, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, i historik a spisovatel Jiří Padevět. Další členkou byla Hana Maierová, předsedkyně výboru pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Štítky Kniha roku, soutěž, Liberecko, kniha, Liberecký kraj, Kamenický Šenov, Liberec, Facebook, Květa Vinklátová, Jiří Padevět, Hana Maierová, Česká Lípa, Nepomuk, Hodkovice nad Mohelkou

Liberecký kraj už zná vítěze soutěže Kniha roku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.