Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Úspěch pro Severáček. Na mezinárodní soutěži v Bratislavě získal tři první místa

Na mezinárodní soutěži International Festival Slovakia Cantat 2019 v Bratislavě si připsal liberecký pěvecký sbor Severáček velký úspěch. Získal totiž zlato ve třech kategoriích a zvláštní cenu navíc.

Sbor pak přivítali na liberecké radnici. „Severáček skvěle reprezentuje město Liberec už 61 let a ani letošek není výjimkou. Ukazuje to dlouhodobě na mimořádnou kvalitu tohoto sboru i jeho uměleckého vedení. Se Severáčkem se ale snoubí i trvalá kamarádství, solidarita, empatie, což je na vnějším projevu sboru viditelné a slušivé. Děkuji Severáčku za jeho výjimečné výkony,“ řekl náměstek Ivan Langr.


Severáček v Bratislavě ovládl tři kategorie – mezi dětskými sbory do šestnácti let, mládežnickými sbory do jednadvaceti let a také za interpretaci lidové písně v kategorii folklór. Porota navíc ocenila sbor liberecké ZUŠ speciální cenou za dramaturgii.

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky severáček, radnice, sbor, zpěv, Bratislava, soutěž, Ivan Langer, Liberec, mezinárodní soutěž

Úspěch pro Severáček. Na mezinárodní soutěži v Bratislavě získal tři první místa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.