Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pomoc pro Liama, pohádky nebo výroba lapače snů

Kam o víkendu? No tak třeba na nějakou výstavu, za pohádkou, na koncert. Nezapomeňte, že je také Noc kostelů. Prostě zase se toho děje hodně, stačí si vybrat.

Milujete staré gramofonové desky, vinyly a tak? Tak to nesmíte chybět v sobotu v Kině Varšava, kde se koná Vintage Vinyl Bazar vol. 2. Určitě tam objevíte zajímavé kousky.

Netradiční název má dnešní večírek v KultiVAR s názvem Hudbou proti sportu! Vystoupí akustické trio ve složení Andy Knajblová, Aneta Wollrabová a Anna Havlová. A další dění bude už jen na návštěvnících. V KultiVARu to bude žít i zítra na besedu Živá tvorba, živé řemeslo! dorazí sklář Jaroslav Rejzek. Akce začíná v 19:30.

Za pohádkou můžete tento víkend zamířit třeba do Domu dětí a mládeže Větrník, kde zítra od 10 hodin proběhne představení v podání loutkového divadla Spojáček O upovídané vrbě.

Pokud vám jsou blízké obrazy a máte rádi Valdštejn, nesmíte chybět na dnešní slavnostní vernisáži výstavy obrazů A.V.E. Valdštejnd od Michaila Ščigola. Ta se uskuteční v 19:15 v chrámu sv. Antonína v Kostelní ulici.

Vždycky se vám líbily indiánské lapače snů? A říkali jste si, jak jen to dělají? No a teď se to můžete naučit. Teda ne přímo teď, ale v neděli v liberecké dílně Krasohled proběhne od14 hodin kurz, při kterém si můžete vyplést vlastní lapač snů. Na kurz je ale nutné se přihlásit.

Pokud máte doma děti, které chvíli neposedí, vemte je zítra do Kateřinek, kde se na víceúčelovém hřišti koná Dětský den a Lessyho Woheň. Po děti budou od 16 do 18 hodin připravené zábavné soutěže, dospělí si naopak můžou vychutnat večerní koncert.

Jedinečnou komedii v podobě Mam'zelle Nitouche uvede dnes od 19 hodin Divadlo F.X. Šaldy. Příběh vás zavede do zákulisí divadla, kasáren ale i kláštera. Zítra sem pro změnu můžete zavítat na tančení drama Bouře – cena za lásku.

Pokud si chcete užít zábavu a zároveň podpořit dobrou věc, můžete zamířit do Vratislavic na Jarní pohádkohraní – Benefiční akci pro Liama. Pro rodiny je připravené množství stanovišť s úkoly a nebudou chybět ani pohádkové bytosti.

Foto Divadlo F. X. Šaldy - Petr Našic

Štítky tipy na víkend, akce, pozvánka, kultura, pohádka, Noc kostelů, koncert, Jaroslav Rejžek, výstava, Kino Varšava, Andy, Mam'zelle Nitouche

TIPY NA VÍKEND: Pomoc pro Liama, pohádky nebo výroba lapače snů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.