Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Vytvořte si vlastní botky, zamiřte na Benešák a obdivujte zahrádky

Ani tenhle víkend se nebudete ve městě pod Ještědem nudit. Samozřejmě můžete hodit nohy na stůl, dát si kafe a odpočívat... Možná by byla ale škoda přijít o všechny ty super akce. Tak se koukněte, co se děje a třeba to lenošení přehodnotíte.

Je jasný, že hlavní akcí o tomhle víkendu bude Liberecký jarmark. Děje se toho ale mnohem víc. Pokud vás i tak zajímá co se v kolik bude na Benešák dít, koukněte do článku níže.

Psali jsme: Benešák se o víkendu promění ve středověký rynek. Je tu další Liberecký jarmark

Minulý víkend byl doslova nabušený dětskými akcemi, ani tenhle to ale nebude nuda. V Machníně se koná Dětský den. Konkrétně na zdejším hřišti se můžete těšit na seskok parašutistů, představení práce policistů i mnoho soutěží o bohaté ceny.

Kam v neděli v podvečer? Co takhle zaskočit do Domu kultury v Liberci na pětadvacátý ročník taneční show skupiny Takt Liberec. TO určitě nebude zážitek k zahození. Show začíná v 17 hodin.

Hned dva workshopy si na tenhle víkend připravil liberecký KultiVAR. V sobotu si můžete vytvořit vlastní barefoot sandálky a v neděli se pro změnu naučíte pracovat s hennou. No to se přece před všema letníma akcema hodí, ne?

Pokud se vám líbí kynologie, tak určitě nesmíte chybět na 14. ročníku kynologické soutěže služebních psů Velká cena MP Liberec, která se koná v sobotu od 9 hodin v Kynologickém klubu v Pavlovicích.

Milovníci historie a zejména pohlednic by určitě měli v sobotu ráno zamířit do Lidových sadů, kde se budou dražit historické pohlednice právě ze zdejšího regionu.

Liberecká kraj se mimo jiné zapojí taky do celoevropské akce Víkend otevřených dveří. Během soboty a neděle tak můžete zavítat do zahrad, které normálně bývají nepřístupná. Máte tak jedinečnou příležitost navštívit třeba ojedinělou zahrádku u Květinové chaloupky v Syřenově, podívat se do miniarboreta Velký Grunov, dalším místem je Venkovská zahrada Dřevčice s Bylinkovou zahradou Levandule a jedinečná podívaná se vám naskytne i na Lemberku. Zde bude otevřena Bredovská zahrada. Posledním místem je zahrádka ve Vesci s názvem Vesecké trvalky, kde zkouší vypěstovat všechno možné.

Další akci nabízí Martinská stěna v Kateřinkách, kde se konají Slavnosti slunovratu. Při té příležitosti bude pro děti připraven pohádkový les, divadlo i ukázka skotských tanců. Událost začíná ve 13 hodin.

Nedělní večer je taky jako stvořený pro nějaký ten koncert. Třeba v Kostele sv. Bonifáce v Hanychově od 18 hodin. Za varhany usedne Jan Kalfus a na hoboj zahraje Jan Thuri.

 

Foto Jan Král

Štítky tipy na víkend, akce, kultura, kulturní přehled, Ještěd, Liberec, zahrada, Jan Kalfus, Jan Thuri, Liberec XXXIII-Machnín

TIPY NA VÍKEND: Vytvořte si vlastní botky, zamiřte na Benešák a obdivujte zahrádky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.