Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Navštivte kovárnu, Liščí boudu nebo vodní mlýn. Otevřou se vám v rámci Dnů lidové architektury

Letošní program Dnů lidové architektury je v našem regionu opravdu nabitý. V rámci této akce mohou lidé navštívit třeba Liščí boudu na Kristiánově, plátenickou usedlost, kovárnu, sklářskou chalupu a třeba i vodní mlýn.

Letos je navíc celá událost propojena jak jinak než s rodem Gallasů a Clam-Gallasů, kterým je symbolicky věnována celá řada událostí po celý rok. „Ústředním místem Dnů lidové architektury je tak letos záměrně Liščí bouda na Kristiánově, jejím spoluzakladatelem byl totiž právě hrabě Kristián Clam-Gallas,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

A kdy že se budou vlastně Dny lidové architektury konat? Naplánované jsou na 13. a 14. července. A oba dny si lidé užijí množství různých koncertů, folklórních a divadelních představení, jarmarků i dílniček. „Je důležité připomínat lidem objekty lidové architektury. Jednak kvůli obecnému povědomí o tomto druhu architektury, ale také můžeme touto cestou prezentovat, že se i takové objekty daří úspěšně rekonstruovat,“ uvedla radní Květa Vinklátová.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Dny lidové architektury, kultura, architektura, lidová architektura, Liberec V-Kristiánov, vodní kolový mlýn, Květa Vinklátová, kovárna

Navštivte kovárnu, Liščí boudu nebo vodní mlýn. Otevřou se vám v rámci Dnů lidové architektury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.