Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nová expozice bude patřit horolezcům a zavede vás až na vrcholy

Přípravy na otevření úplně nové expozice v Muzeu Českého ráje finišují. Výstava bude věnována horolezectví. Díky mnoha skalním útvarům nejen v okolí Turnova má horolezectví v této lokalitě bohatou tradici.

Na začátku září se veřejnost konečně dočká a bude si moci celou novou expozici prohlédnout. Ta se bude nacházet v úplně nové třípodlažní budově. „Tato nová budova se nachází na místě dřívější galerie, dílen a spojovací chodby,“ informoval mluvčí kraje Jan Mikulička.

Téma horolezectví se do turnovského muzea jistě hodí. „Do našeho regionu horolezectví neodmyslitelně patří,“ komentoval připravovanou výstavu hejtman Martin Půta. Interaktivní výstava by měla připomínat skalní město, nebudou zde chybět ani exponáty, animace nebo světelné efekty.

Expozice bude mít opravdu osobitého ducha, na její tvorbě se totiž vedle zaměstnanců muzea podílí právě i sami horolezci. Celá plánovaná expozice vznikala v rámci projektu Pro horolezce neexistují hranice, za kterým stojí Muzeum Českého ráje a Liberecký kraj. Návštěvníci zde načerpají celou řadu zajímavých informací a prohlédnou si na 500 předmětů nebo i databázi skal, lezců a jejich prvovýstupů.

 

Foto pixabay.com

Štítky horolezectví, horolezec, Muzeum Českého ráje, Turnov, výstava, Muzeum Českého ráje v Turnově, Martin Půta, muzeum, skála, Liberecký kraj

Nová expozice bude patřit horolezcům a zavede vás až na vrcholy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.