Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Liberec ve filmu: Dejdar se postavil proti Jágrovi. V aréně poměřili síly v hokeji

Liberecká aréna před pár lety, no možná před více než pár protože už je to 14 let, hostila štáb České televize a herecké i hokejové hvězdy. Aréna v Jeronýmově ulici se tehdy stala zázemím pro natáčení seriálu Poslední sezona.

Hlavní hvězdou desetidílného seriálu byl Martin Dejdar. Jako profesionální hráč hokeje Jan Krol se vrátil do Česka po úspěšné sportovní kariéře, kde to dotáhl až do NHL. A když se celý seriál točí kolem hokeje, je jasný, že záběry z ledu nemůžou chybět.

A televizní štáb si tehdy pro natáčení zápasu vybral právě libereckou arénu. Hned v prvním díle tak není nouze o záběry narvané arény. Aby taky ne, sehnat diváky, kteří se objeví v seriálu a ještě uvidí jedinečnej zápas mezi herci a hokejisty, nebylo vůbec těžký.

Lístky pro šest tisíc lidí zmizely během pár hodin. Na ledě zářil nejen Jarda Jágr. Lidé tehdy mohli vidět Petra Nedvěda, Martina Straku i tehdejšího hráče Bílých Tygrů Milana Hniličku.

V seriálu ale najdete nejen záběry z liberecké arény. Uvidíte tam i Benešák a libereckou radnici. Třeba když syn Krola v podání Filipa Tomsy sedí s partou spolužáku v kavárně.

Režisérem seriálu je Hynek Bočan, mezi jehož díla patří třeba legendární pohádka S čerty nejsou žerty nebo seriály Zdivočelá země a Přítelkyně z domu smutku.

Foto Česká televize, Repro Youtube

Štítky aréna, Poslední sezona, hokej, Liberec ve filmu, Bílí Tygři Liberec, Jaromír Jágr, Martin Dejdar, Česká televize, Jan Krol, National Hockey League, Česko, Petr Nedvěd, Martin Straka

Liberec ve filmu: Dejdar se postavil proti Jágrovi. V aréně poměřili síly v hokeji  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.