Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do Liberce se příští týden sjedou flašinetáři z více než pěti zemí

I letos přijedou do Liberce více než tři desítky umělců. Díky organizátorovi Jiřímu Volnému se mezinárodní festival Liberecký flašinetář stal oblíbenou akcí, která láká i širokou veřejnost.

Každoročně se festivalu účastní flašinetáři z Česka, ale také Švýcarska, Německa, Rakouska, Německa nebo Slovenska a Polska. A přijedou i letos. Festival se tentokrát koná 14. a 15. srpna. „Díky nadšenému organizátorovi Jiřímu Volnému se podařilo vybudovat akci s mezinárodní pověstí,“ komentuje radní Květa Vinklátová.

Celá událost začne slavnostním přivítáním všech flašinetářů na Benešáku příští středu od 16 hodin. „Od 19 hodin pokračuje koncertem v kostele svatého Kříže v Liberci,“ říká mluvčí kraje Jan Mikulička. Flašinetáře můžete vidět ve čtvrtek po celý den v centru Liberce, kde budou hrát od 10 do 16:30.

Celou akci zakončí koncert v Art-café Galerie Lázně. „O doprovodný program se postará loutkové divadelní představení Jána Harusjaka z Divadla pod balkónom i ukázka hry velkého pouťového flašinetu,“ dodává Mikulička. Vedle toho si mohou lidé užít i poslech kramářských písní v podání Markéty Ježkové.

Foto Lubomír Krongaiger

Štítky Liberec, flašinetář, festival, Jiří Volný, Německo, Květa Vinklátová, Polsko, Švýcarsko, Rakousko, Česko, Slovensko, koncert

Do Liberce se příští týden sjedou flašinetáři z více než pěti zemí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.