Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Beseda na téma klima, festival poezie nebo podzimní slavnosti

Pestrý víkend toho nabídne opravdu hodně... Ať už si tedy chcete užít nějakou tu kulturu, sport nebo zkusit něco nového, stačí si jen vybrat.

V Knihkupectví a antikvariátu Fryč se dnes bude debatovat na téma Uhlíková stopa a naše Klimatická výzva. Přednášku s následnou besedou si připravili Rodiče za klima. Akce proběhne od 16 do 18 hodin.

Dům dětí a mládeže Větrník si na tuto sobotu připravil úplně nový kurz pro dospělé s názvem Shibori - šperk a korálková výšivka. Z originálního batikovaného hedvábí si tak můžete vyrobit třeba šperk, tašku nebo sponku do vlasů.

Fanoušci libereckých Tygrů určitě nesmí v neděli chybět na zápase s Mladou Boleslaví od 16 hodin.

Liberec není jen městem sportu, jak se tu a tam může zdát. Je i městem kultury a dokonce i poezie. O tom vás přesvědčí 1. liberecký festival poezie, který se koná zítra od 13 hodin v klubu Ateliér.

V rámci Dne Via Sacra se lidem otevře barokní zahrada u kostela Nalezení sv. Kříže u Malého náměstí. Můžete si tak prohlédnout například zrekonstruovaný morový sloup od Matyáše Bernarda Brauna. Zahrada bude otevřena v neděli od 11 do 17 hodin.

KultiVAR zve dnes od 18 hodin na přednášku Mirka Hrabici o zdraví a nemoci s názvem Časté nemoci a jak si od nich můžeme sami pomoci.

Do sousedního Jablonce se pak můžete vydat na Podzimní slavnosti. V rámci bohatého doprovodného programu si můžete poslechnout například skupinu Wohnout, Nauticu, zpěváka Voxel, Rose Melody Štěpána Růžičky nebo Rene Trossman Band. Program najedete na webu města Jablonec.

Autoři | Foto Město Jablonec

Štítky kultura, kulturní přehled, víkend, festival, slavnost, podnebí, Matyáš Bernard Braun, sport, přednáška, Jablonec, Mladá Boleslav, Liberec, Wohnout

TIPY NA VÍKEND: Beseda na téma klima, festival poezie nebo podzimní slavnosti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.