Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Nature Run, den zvířat i den architektury

Víkend sice slibuje deštivé počasí, přesto se koná řada zajímavých sportovních a kulturních akcí. Kam se vydat? Liberecká Drbna vám přináší několik tipů.

Hlavní sobotní sportovní událostí je bezesporu Nature Run – běh kterého se zúčastní téměř 3700 běžců. Ti se vydají z Benešáku do Jizerek a zpět.

Fanoušci architektury si přijdou na své při Dnech architektury. Naplánovány jsou dvě procházky, první v sobotu návštěvníky zavede společně s průvodcem Jaroslavem Zemanem k libereckému bazénu a postupně ke všem stavbám, na kterým spolupracoval právě autor bazénu Pavel Švancer. Druhá procházka je na programu v neděli a historička architektury a památkářka Alena Řičánková představí urbanistický a architektonický vývoj křižovatky Masarykovy a Vítězné, kterou lze symbolicky vnímat také jako místo křížení historické a novodobé architektury.

Také liberecká ZOO si na sobotu přichystala speciální akci – Den zvířat, od 10.00 do 15.00 bude v horní části areálu zoo pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program se zvířecí tématikou a několik tematických tvůrčích, zábavných a vzdělávacích stanovišť.Během dne budou probíhat komentované prohlídky zoo zdarma.

V Dolánkách se na louce u Ábelova mlýna koná další ročník nejen řemeslných trhů. Kromě výrobců z celého kraje bude také zábava pro děti. Jarmark se koná od desíti do osmnácti hodin.

A koná se i mnoho dalších zajímavých akcí. V libereckém Babylonu se po celý víkend utkávají šermíři, v Rádle budou v sobotu závodit populární motorky fichtl a v Křižanech proběhne Svatohubertská mše, když v kostele vystoupí trubači a proběhne ukázka pasování na myslivce po úspěšně vykonaných mysliveckých zkouškách.

Autoři | Foto Nature Run

Štítky tipy na víkend, den architektury, den zvířat, nature run, architektura, Jaroslav Zeman, Pavel Švancer, Jizerské hory, Babylón

TIPY NA VÍKEND: Nature Run, den zvířat i den architektury  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.