Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Velký knižní čtvrtek u Fryče přinese několik literárních novinek. Nedočkavci se mohou začíst už o půlnoci

Tradiční podzimní knižní svátek je tu. V Knihkupectví Fryč se úderem půlnoci začne prodávat hned několik novinek, například nikdy nevydaný Tolkien, detektivka nebo komiks inspirovaný Rychlými šípy. Novinek bude celkem dvacet.

„Velký knižní čtvrtek je akce s dlouholetou tradicí: Jeden den, kdy vychází několik mimořádných knih. Názvem odkazuje na doby centrálního plánování, kdy státní knižní velkoobchod pouštěl na trh novinky pravidelně jen ve čtvrtek. Pamětníci si asi vzpomenou na časté fronty,“ říká knihkupec Martin Fryč.

V současnosti je Velký knižní čtvrtek především výběr z knižních novinek různých nakladatelství. „Ty přicházejí na pulty knihkupectví společně v jeden den a redaktoři nakladatelství si dávají záležet, aby v tomto výběru bylo pro každého něco, aby zaujali téměř všechny skupiny čtenářů,“ dodal Fryč.


Ve čtvrtek 17. října se tak vedle sebe na pultech knihkupectví potká dosud nevydaná kniha J. R. R. Tolkiena Pád Gondolinu, nové rozhovory s českými samotáři od Aleše Palána, pokračování příběhů z oblíbené Prašiny, historická detektivka Les přízraků od Juraje Červeňáka, komiks Pavla Čecha inspirovaný Rychlými šípy, kniha Nebe nad Jemenem lékaře Tomáše Šebka.

Knihkupectví si připravilo speciální akci. Otevře už o půlnoci, aby ti největší nedočkavci mohli prolistovat a případně zakoupit knihy bez odkladu. 

„Naše knihkupectví u příležitosti Velkého knižního čtvrtku poskytuje na všech jeho dvcet knih patnáctiprocentní slevu - nejen v tento den, ale i v pátek a o víkendu od 17. do 20. října, aby například i přespolní měli šanci,“ uvedl Fryč.

V pátek pak do Liberce svou knihu Jako v nebi, jenže jinak přijede představit Aleš Palán.

Autoři | Foto knihkupectví Fryč

Štítky velký knižní čtvrtek, fryč, knihy, knižní novinky, kniha, John Ronald Reuel Tolkien, Rychlé šípy, Aleš Palán, Pavel Čech, Tomáš Šebek, komiks, detektiv, Jemen

Velký knižní čtvrtek u Fryče přinese několik literárních novinek. Nedočkavci se mohou začíst už o půlnoci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.