Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

TIP NA VÁNOCE: Darujte blízkým pod stromeček knihu

Kde najdete dárek pro každého? I na poslední chvíli? V knihkupectví, u Fryčů, v Pražské. A najdete tu dárek i pro nečtenáře - díky audioknihám, kalendářům, diářům a podobně. Spolu s Knihkupectvím a antikvariátem Fryč přinášíme dvanáct oblíbených knih této sezóny.

Knihy o našem kraji

Nejoblíbenějšími knihami jsou zvlášť před Vánoci ty o Jizerských horách, o Liberci, o Českém ráji, Krkonoších... Martin Fryč pro vás vybírá sedm tipů, sedm těch letos nejžádanějších.

Jeskyně a doly Jizerských hor

Autor textů a fotografií Ivan Rous s nesmírnou pečlivostí prošel, prolezl a propátral celé Jizerské hory a i díky spolupráci s geology a jeskyňáři vznikla kniha, jaká tu dosud nebyla. Popisuje nejen kamenný svět, ale i historické souvislosti a zajímavosti. 

Příběhy skalních vyhlídek Českého ráje. 

Z rozhledny na vyhlídku, z věže na skálu! Po loňském mimořádném úspěchu knihy Příběhy rozhleden Českého ráje se oblíbená dvojice autorů Marek Řeháček a Jan Pikous pustila cestou necestou znovu po místech krásných výhledů. Kniha je popisuje současnost i minulost Českého ráje sosobitým tuláckým nadhledem.

Mapy Jizerských hor 

V knize najdete mapy turistické, geologické, vodohospodářské, vojenské... Ale také mnoho informací o vzniku a vývoji této oblíbené disciplíny. 

Jizerské hory - o historii a umění do roku 1813 

Snad žádné hory Čechách, ale možná i v Evropě se nemohou pochlubit tak výpravnou a podrobnou knižní řadou, jakou vydává Roman Karpaš. Po třech přírodopisných svazcích vychází dosud nejpodrobnější kniha o historii Jizerských hor. Lze ji přirovnat k tak oblíbené Knize o Liberci: Je podobného formátu a také obsahuje stovky fotografií, map a ilustrací.

Miloslav Nevrlý: Podivuhodné chvíle se sluneční písní

Útlá, ale krásně vydaná kniha nejoblíbenějšího autora našeho kraje. Devět chval inspirovaných slavnou písní sv. Františka, texty o životě, o cestách, o duši a světě kolem nás.

Tipy na knihy pod stromeček

Sobota, 21. prosince 2019, 10:16

Tipy na knihy pod stromeček
Tipy na knihy pod stromeček

Jiří Jiroutek: Už nejdu do Ještědu 

Demolice cenné stavby, architektonicky mimořádného obchodního domu Ještěd zapůsobila na fotografa J. Jiroutka mimořádně silně. Jak sám říká, hledal způsob, jak se s touto změnou vyrovnat - a výsledkem je obrazová publikace, která je skutečnou poctou této bohužel zmizelé stavbě. Zájem o tuto knihu je obrovský, již od prvního dne, kdy přišla na pult. 

Petra Laurin: Recepty Němců z Jizerských hor 

Kniha se smutným začátkem a šťastnějším koncem: Její kořeny sahají do internačního tábora v Rýnovicích, kde byli shromažďováni vyhánění Němci. V podmínách hladu bylo tématem hovoru jídlo - a vznikly tak i zápisy místních receptů. Ty se po desítkách let staly zdrojem pro krásnou, takřka dárkově vypravenou dvojjazyčnou kuchařku, která navíc obsahuje dobové souvislosti a zajímavosti z dávného Jablonce a Jablonecka. 

Pět bestsellerů letošního prosince 

Jan Svěrák: Bohemia 

Začíná nové milénium a nadějný český režisér Ivan se srdcem floutka, rodinou na krku a hlavou v oblacích sní o tom natočit film v Hollywoodu. Náhoda mu přihraje do cesty o pár let starší britskou producentku, a protože si padnou do oka, začíná jeho sen dostávat reálné obrysy. Stačí překonat manželčin nesouhlas a pár nečekaných kulturních rozdílů a může dobýt celý svět. Anebo se v něm ztratit. 

Adam Ondra, lezec tělem i duší 

Adam Ondra vylezl v roce 2016 stěnu Dawn Wall v Yosemitském národním parku. Tou dobou měl ale český lezec za sebou už řadu úspěchů. Pravidelně vyhrává závody světového poháru, láme rekordy a je favoritem olympijských her v Tokiu. Jak se dostal k lezení? Co považuje za svůj největší úspěch? Cestu Adama Ondry na vrcholy lezeckých stěn i sportovních žebříčků mapuje publikace obohacená o unikátní rozšířenou realitu.

Prašina - černý merkurit 

Nové příběhy volně navazují na jednu z nejoblíbenějších knih pro děti a mládež. Prašinu sevřel mráz, neobydlené ulice jsou zaváté sněhem. Od prvního dobrodružství Jirky a En uplynulo několik měsíců, přímo v tajemné čtvrti si vybudovali klubovnu zvanou Doupě a objevili prašinskou část Krchleby, ze které přichází hrozba pro celé město. 

Jaroslav Kmenta - Rudý Zeman 

Investigativní portrét prezidenta Miloše Zemana. Autor v ní hledá odpověď na otázku, kdo stál za financováním jeho předvolební kampaně. Přináší nové informace a souvislosti o lidech z blízkého okolí prezidenta Zemana. Důkladně rozebírá také to, komu a proč se Miloš Zeman mstí. Kniha dobře vykresluje politickou atmosféru doby, v níž žijeme.

Petra Soukupová - Klub divných dětí 

Tihle čtyři se náhodou potkají. Na začátku nejsou ani přátelé, spíš divné děti, co spolu tráví čas. Pak ale společně zažijí něco, na co se nezapomíná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky knihy, knihkupectví fryč, dárek, Vánoce, kniha, Jizerské hory, Miloš Zeman, Český ráj, Adam Ondra, Jiří Jiroutek, Liberec, Marek Řeháček, olympijské hry, Jan Svěrák, Petra Soukupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÁNOCE: Darujte blízkým pod stromeček knihu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.