Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Liberci se točily videoklipy pro Chinaski, Tata Bojs i Pokáče

Ať už vám vánoční songy lezou krkem nebo se milovaných písniček nemůžete nabažit, určitě nebude na škodu si poslechnout i něco jiného a co teprve když u toho můžete sledovat záběry Liberce a okolí.

Nejvíce videoklipů se zachyceným Libercem mají domácí autoři a skupiny, to je jasný. Ale město pod Ještědem a jeho krásné okolí učarovalo i dalším umělcům z celé republiky, kteří zde natočili klipy ke svým písním.

Třeba skupina Chinaski a její hit Vrchlabí, který známe všichni a po letech ho stále můžeme poslouchat v rádiích. „Jela jsem s Marcelou a Martou po koncertě autem domů z Vrchlabí...“ V písni se sice zpívá o Vrchlabí, videoklip k písni se ale točil kousek pod Ještědem, konkrétně na parkovišti u chaty Ještědka.

Sebastian se zatoulal do hudebního průmyslu před pár lety skoro náhodou a dnes už má na kontě hned několik hitů. A zejména mezi mladšími generacemi získává stále nové příznivce. A věděli jste, že jeho průlomový song Toulavá se točil v libereckých Lázních?

Slavné Jizerské 50 složila píseň skupina Tata Bojs a co by to bylo za píseň o běžeckém závodě, kdyby sami hudebníci nevyrazili na běžky. A i když ve svém videoklipu k písní Pěšáci bílé stopy brázdí hlavně tratě Jizerské magistrály, tak nechybí ani záběr na Ještěd.

A jak jsme říkali, Liberec se logicky objevuje hlavně ve videoklipech místních umělců. Třeba takový Pokáč s Jakubem Děkanem si vykračují Masarykovkou v klipu k písničce Co bejvávalo, už není. A libereckými ulicemi prochází i Paulie Garand a Kenny Rough třeba v písni Harantstrasse nebo L.B.C. A něco málo z našeho města je o v písni Lipa Město co spí.

Jen o pár kilometrů dál v sousedním Jablonci padly nedávno do oka skupině Ready Kirken chátrající Jablečné lázně. A hned je využily pro natočení videoklipu k písni Baletka a Odin. A videoklip je to opravdu nový. Světlo světa spatřil až letos na podzim. 

Chcete vidět i další videa, kde je Liberec nebo okolí? Tak jukněte třeba na píseň Ten čas od skupiny Těla nebo na song Waiting for you od Big'O'Bandu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Repro Youtube

Štítky videoklip, Liberec, hudba, skupiny, Chinaski, Tata Bojs, Pokáč, Vrchlabí, Ještěd, Paulie Garand, Jakub Děkan, Jizerská padesátka, Ready Kirken

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci se točily videoklipy pro Chinaski, Tata Bojs i Pokáče  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.