Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Voda v minulosti i budoucnosti. Putovní výstava se představí na Benešáku

Téma vody je v dnešní době aktuálnější více než kdy dřív. To se snaží také zachytit výstava s názvem Voda a civilizace, která bude od 4. března k vidění na náměstí před libereckou radnicí.

Náměstí zaplní velkoformátové panely. Fotografie zachycují vodu jakožto životodárnou tekutinu v mnoha rozličných podobách. Jak texty, tak i fotografie pochází z různých koutů světa a nechybí ani záběry z Libereckého kraje.

Expozice bude navíc k vidění i v noci a to díky nasvícením solárními panely. „Voda byla u vzniku života a paradoxně není vyloučené, že může přispět i k jeho krizi. Je totiž v přirozenosti lidské mysli brát současný stav jako záruku jeho věčného trvání. Ano, vody je stále ještě dost. To se však může skokově změnit ze dne na den,“ řekl prorektor UK Miroslav Bárta, podle kterého by lidé měli o světě a vodě přemýšlet a uvědomit si také svůj díl odpovědnosti.

Podle primátora Jaroslava Zámečníka považují lidé vodu jako samozřejmost. „Na světě přitom trpí více než miliarda lidí nedostatkem vody a my nemůžeme dělat, že se nás to netýká,“ uvedl Zámečník.

Na výstavě zahlédnete jak záběry ničivé povodně v Praze v roce 2002, stejně jako pramen Amazonky nebo chování velryb.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky voda a civilizace, Liberec, kultura, výstava, Benešák, Jaroslav Zámečník, Miroslav Bárta, Liberecký kraj, Praha, Amazonka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v minulosti i budoucnosti. Putovní výstava se představí na Benešáku  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.