Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Hudebně poetický večer u Fryče. Vystoupí Jan Žamboch a Roman Hampacher

Sólový projekt Jana Žambocha známého z kapely Žamboši a také Baritóny Romana Hampachera. To je sestava pro čtvrteční hudebně poetický večer, který se koná od 19 hodin v prvním patře knihkupectví Fryč.

„Žamboši jsou jednou z nejoblíbenějších českých folkových kapel a my máme tu čest přivítat jejich frontmana se sólovým projektem,“ říká pořadatel akce Martin Fryč.

WOLF LOST IN THE POEM 

Sólový projekt Jana Žambocha /Žamboši/ Z šáší vnitřních pustých lesů občas vykoukne vlčí čumák, aby si čuchl ke sbírkám poezie básnířek a poté bloumal dny a noci ztracen, přemýšleje, jak těm ženám složit hold. Nenachází klid, dokud drápy nevyryje, dokud hrdlem nevyvyje do mlhy zprávu o setkání s těmi nádhernostmi, šílenostmi, hrůzami a krásami, které do svých poezijních světů. Při live koncertech se pak pomocí těch písní dere temnotou. CD Wolf Lost In the Poem - Nepřipoutaný bylo nominováno na cenu Anděl v kategorii folk za rok 2017. 

ROMAN HAMPACHER 

Baritóny jsou komorní akustický sólový projekt Romana Hampachera, ve kterém odkrývá doposud spící část své duše. Za použití akustické barytonové kytary, efektů a živého loopování vytváří podmanivou atmosféru, která je podtržena, mimo jiné, poetickými texty třebíčské básnířky Mirky Hedbávné. Roman Hampacher je kytarista, zpěvák, pedagog, pastor a snílek. Na české hudební scéně se pohybuje už více než dvacet let a stačil projít mnoha velmi odlišnými hudebními formacemi (Dobrohošť, Irish Dew nebo Lykathea Aflame) V roce 2003 založil vlastní skupinu Poetic Filharmony, a když se po deseti letech a třech albech kapela rozpadá tvoří spolu s Janem Červenkou a Romanem Džačárem projekt Khaomatic. V současné době koncertuje a nahrává s Janou Koubkovou a také se věnuje vlastní tvorbě.

Jan Žamboch - Wolf Lost in the Poem & Roman Hampacher

  • Poezie, kytary, krabičky, samply. 
  • čtvrtek 20. února 19:00 
  • Knihkupectví a antikvariát Fryč

    Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

    Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

    Štítky knihkupectví fryč, fryč, Jan Žamboch, hudební skupina, projekt, Jana Koubková, Jan Červenka

    Komentáře

    Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

    Hudebně poetický večer u Fryče. Vystoupí Jan Žamboch a Roman Hampacher  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

    Můj profil Bez reklam

    Přihlášení uživatele

    Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

    Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
    kodexem
    a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

    Zapomenuté heslo

    Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.