Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Turnovské infocentrum nabízí 3D prohlídky města i online pohledy do historie

Informační centrum v Turnově zůstává i v těchto dnech aktivních. Přestože je stejně jako okolní památky uzavřené, na sociálních sítích se pustilo hned do několika rubrik.

Každé úterý a čtvrtek zveřejňuje Infocentrum na svém facebookovém profilu různé historické fotografie právě z Turnova. „Každé pondělí navíc zveřejníme profesionálně nafocené 3D prohlídky vybranými částmi města,“ komentovala Eliška Gruberová za Turnovské památky a cestovní ruch.

Zároveň bude Infocentrum postupně zveřejňovat různé suvenýry, které připravilo na nadcházející sezónu. A nezahálí ani hrad Valdštejn. Ten bude pro změnu prostřednictvím sociálních sítích zveřejňovat snímky z cyklu Pařížská móda 19. století. „Jedná se o kolorované litografie, které pochází ze zámku Slabce u Rakovníka a pro letošní rok jsou vystaveny v průjezdu klasicistního domu,“ dodala Gruberová.

A i hrad si bude moci veřejnost prohlédnout alespoň skrze virtuální prohlídky, které se budou konat každou středu. Pátky pak patří na valdštejnském facebooku sochám v rubrice Svatí patroni na hradě. Virtuální prohlídky si na každou středu a pátek připravila také turnovská synagoga. Ta zájemce zavede v rámci cyklu Procházky po bývalé židovské čtvrti k zajímavých stavbám.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hrad Valdštejn

Štítky Semilsko, Turnov, infocentrum, hrad, historie, Facebook, Rakovník, Slabce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turnovské infocentrum nabízí 3D prohlídky města i online pohledy do historie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.