Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecká knihovna se v pondělí otevře. Dvě hodiny budou vyhrazeny pro seniory

Na základě rozhodnutí vlády mohou opět otevřít knihovny. Krajská vědecká knihovna v Liberci se tak veřejnosti opět otevře v pondělí ale prozatím jen v omezeném režimu.

Od pondělí se opět otevře liberecká knihovna. „Ráda bych poděkovala pracovníkům Krajské vědecké knihovny, že byli schopni zareagovat prakticky ze dne na den na rozhodnutí vlády,“ sdělila radní Květa Vinklátová.

V rámci omezeného provozu bude knihovna přístupná ve všední dny od 9 do 17 hodin. Rozmezí od 9 do 11 je určené pro seniory. Hudební knihovna sice zůstane zatím uzavřená, na vyžádání ale mohou zájemci získat dokumenty i odtud. Zavřené zůstávají i pobočky knihovny.

Zatím nebude možné se ani v knihovně déle zdržovat a například si zde číst nebo studovat. „Knihovna musí přijmout řadu opatření. Věřím ale, že čtenáři je budou respektovat,“ komentovala radní. Čtenáři navíc mohou v těchto dnech vyzkoušet i úplnou novinku v podobě samoobslužného zařízení pro vypůjčení knih. Selfcheck je údajně jednoduchý a zvládne ho každý.

Díky otevření knihovny by měli čtenáři, kteří mají již delší dobu přečtené knihy doma, tyto knihy přinést a umožnit tak jejich půjčení dalším zájemcům. Knihy, které se vrátí, budou 5 dní v tzv. karanténě. Pro přístup do knihovny je povinné zakrytí úst a také dezinfekce rukou při vstupu.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KVKLi

Štítky knihovna, Liberec, krajská vědecká knihovna, kniha, Květa Vinklátová, vláda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká knihovna se v pondělí otevře. Dvě hodiny budou vyhrazeny pro seniory  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.