Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Muzeum Českého ráje se otevře už za týden a nabídne nové unikátní výstavy

Už příští úterý se opět otevře Muzeum Českého ráje v Turnově. A návštěvníkům nabídne hned několik novinek.

Proměn se dočkala mimo jiné mineralogická výstava. Zde došlo třeba k novému technickému řešení ale i obohacení obsahu. „Díky dotaci z ministerstva kultury jsme vyměnili vitríny v této expozici,“ uvedla Vladimíra Jakouběová, ředitelka muzea.

Výměna vitrín proběhla už na sklonku roku. K té se postupně přidalo i malování, nová elektroinstalace i výběr nových exponátů. A turisté, kteří do muzea zamíří, se mohou těšit i na úplně nové výstavy. „Unikátní výstavu s názvem 99 nej najdou návštěvníci v Kamenářském domě,“ sdělil mluvčí kraje Filip Trdla.

Tato expozice představí ty nejzajímavější exponáty, které muzeum má. A jak říká sama ředitelka, opravdu bylo z čeho vybírat. „Na výstavě se podílelo téměř celé odborné oddělení muzea,“ informovala Jakouběová.

Práci zlatníků a šperkařů pro změnu přiblíží výstava Současný Evropský šperk ze sbírek Muzea Českého ráje a na Dlaskově statku bude ke zhlédnutí nová stála výstava Kolovrátek, stav i jehla.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum Českého ráje

Štítky Muzeum Českého ráje, výstava, Turnov, muzeum, Český ráj, Muzeum Českého ráje v Turnově, Ministerstvo kultury České republiky, exponát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum Českého ráje se otevře už za týden a nabídne nové unikátní výstavy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.