Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Seriálová Archa zachraňuje svět i divadlo

Když v této nelehké době nemůžou diváci do hlediště, přenáší se jim herci z Divadla F. X. Šaldy rovnou domů. Činnost divadla můžete podpořit i vy. Třeba koupí trička.

Před měsícem spustila činohra Divadla F. X. Šaldy v Liberci naprosto unikátní projekt, a to divadelní seriál Operace Archa, který je jedinečný v tom, že se z prken, která znamenají svět, vysílá živě na divadelním youtube kanálu. Tento týden diváky čeká již 6. díl, jenž se kvůli státnímu svátku odvysílá už ve čtvrtek v 19:00 a ne v pátek, což je jeho tradiční vysílací čas.

V seriálu se profesor Horáček (Martin Polách) a náměstek primátora Kovanda (Martin Stránský) snaží zachránit svět, který se podle věštby pracovnice TUL Libušky (Jana Hejret Vojtková) řítí do záhuby. Hledají proto sedm superhrdinů, kteří jako jediní přežijí a založí novou generaci. Jenže v době pandemie by takové superhrdiny potřebovalo samotné divadlo. 

Existuje ale způsob, jak mohou příznivci libereckému chrámu kultury pomoci, ačkoliv nezasednou do očíslovaných sedaček. 

Dobrovolné vstupné

První možností je přispět virtuálním dobrovolným vstupným. Vyberete si částku, kterou chcete věnovat, pohybuje se od 50 Kč do 1 000 Kč, a dále pokračujete, jako byste si kupovali kalsickou online vstupenku na představení. Systém vás akcí přehledně provede. „K dnešnímu dni (tj. 28. 4. 2020, pozn. red.) si dobrovolnou vstupenku zakoupilo již více než 100 lidí. Jakékoliv podpory si upřímně vážíme,” uvedla ředitelka divadla Jarmila Levko Pešlová.

Koupě trička

Jestliže chcete mít na svůj příspěvek také slušivou památku, můžete si pořídit tričko buď přímo s logem seriálu Operace Archa a jednou z hlášek, které na jevišti zazněly, nebo s některým z několika motivů DFXŠ. Všechna trička jsou k mání jak v dámském, tak pánském provedení a krom těch seriálových, která jsou pouze černá, vždy v bílém a černém barevném provedení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky archa, divadlo, seriál, Martin Stránský, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Seriálová Archa zachraňuje svět i divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.