Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Oblastní galerie můžete nakouknout poprvé 26. května

Přesně za dva týdny se otevře Oblastní galerie v Liberci. Návštěvníkům nabídne výstavy, které měly původně spatřit už v březnu, kvůli situaci ohledně koronaviru je ale zhlédnou až nyní.

Galerie je zavřená od 12. března. Tehdy zbýval pouze týden do vernisáže nové výstavy. „Bylo to pro nás náhlé, ale museli jsme rychle zareagovat na zhoršující se situaci,“ komentoval ředitel Jan Randáček.

I přes nejistotu pokračovali zaměstnanci galerie v přípravách výstav. Podle Randáčka se postupně smiřovali, že otevřou až po prázdninách. Nakonec ale přeci jen zavítají návštěvníci do galerie o něco dříve.

Uzavření využila galerie nejen k dokončení příprav ale také k údržbě. „Nejnáročnější bylo vymalování stropu sálu ve druhém patře,“ komentoval ředitel. Nakonec přišlo uvolňování dříve, než vedení galerie čekalo. Nyní tak musí v liberecké obrazárně dokončit rozběhnuté práce, aby byla galerie na znovuotevření připravena.

„Těším se, až přivítáme na konci května po dlouhé pauze milovníky umění a jsem si jistá, že i oni se těší,“ sdělila radní Květa Vinklátová. A na co se mohou návštěvníci vlastně těšit? Na díla Josefa Šafaříka a Adély Bébarové, menší výstavu Eugena von Kahlera i expozici zaměřenou na geometrické abstrakce.

Otevírací doba galerie bude od úterý 26. května stejná jako před uzavřením.

Ohodnoť článek

Foto Luboš Vrabec

Štítky galerie, Lázně, kultura, výstava, Liberec, Květa Vinklátová, Eugen von Kahler, Josef Šafařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Oblastní galerie můžete nakouknout poprvé 26. května  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.