Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Operace Archa před zraky diváků. Po měsících se dnes otevře liberecké divadlo

Liberecké divadlo F. X. Šaldy v pátek poprvé po více než dvou měsících odehraje představení před diváky. Půjde o závěrečný díl online divadelního seriálu Operace Archa. V tiskové zprávě o tom dnes za divadlo informovala Michaela Pompová.

Kvůli nařízením vlády v souvislosti s koronavirem se ale do hlediště Malého divadla s kapacitou 180 míst dostane jen 40 lidí. Fungování divadla zůstává omezené. „Zůstává tak zavřený bar i šatna, všichni musí u vstupu použít dezinfekci rukou a mít nasazenou ústní roušku," uvedla Pompová. Vstupné na představení je 350 korun, v ceně je i seriálové tričko a památeční placky. „Navíc budou smět (diváci) v průběhu osmého dílu zasáhnout do děje hlasováním," řekla Pompová. Po skončení přenosu diváky ještě čeká beseda s herci a tvůrci seriálu.

Divadlo si seriál vytvořilo jako náhradu za to, že nemůže hrát před diváky. Každý týden přes internet odvysílalo jeden díl a děj z jeviště Malého divadla přenášelo v přímém přenosu. V pátek odehraje poslední, osmý díl, a opět ho bude možné sledovat i na internetu, na profilu divadla na facebooku a kanále YouTube. Příběh divadelního seriálu vznikl na základě diváckých podnětů. Jde o bláznivou komediální fikci záchrany lidstva, která se odehrává v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DFXŠ

Štítky divadlo, koronavirus, Liberec, představení, Metzlův dům, Facebook, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Operace Archa před zraky diváků. Po měsících se dnes otevře liberecké divadlo  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.