Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Noc kostelů bude i letos. V kraji se jich otevře více než padesát

Oblíbená Noc kostelů se navzdory okolnostem uskuteční i v letošním roce, akorát o něco později. V Libereckém kraji se letos veřejnosti otevřou kostely na více než padesáti místech.

Každoročně akce přiláká stovky návštěvníků. Ti mohou letos do kostelů zavítat 12. června. Některé vybrané kostely přitom běžně nejsou vůbec přístupné. Letošní ročník navíc nabídne mnohem více než jen prohlídku kostelů. V České Lípě si budou moci lidé vyzkoušet třeba hru na varhany.

„Jedná seo nově naladěné a opravené varhany z roku 1858 v kostele Mistra Jana Husa,“ řekl mluvčí kraje Jan Mikulička. Vedle toho si budou moci prohlédnout expozici moderního skla od Jiřího Pačinka v Kunraticích u Cvikova. 

V lomnickém kostele sv. Mikuláše pro změnu vystoupí Lomnický chrámový sbor. „Kostely jsou velmi důležitými duchovními stánky v obcích a městech v našem kraji,“ uvedla radní Květa Vinklátová, podle které zamíří do kostela i mnoho nevěřících. „Můžeme tu strávit chvíli o samotě, ztišit se v dnešní rušné době, ale i obdivovat architekturu těchto církevních staveb,“ dodala.

Bližší info najdete na webu www.nockostelu.cz. Letos se v Libereckém kraji zapojí kostely v Hrádku, Bedřichově, Frýdlantu, Bílém Kostele, Chrastavě, Jablonci, Liberci, Mimoni, Novém Boru, Smržovce a mnoha dalších městech a obcích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Noc kostelů, Liberecký, kostel, Liberecký kraj, Jan Hus, Květa Vinklátová, Česká Lípa, Kunratice u Cvikova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noc kostelů bude i letos. V kraji se jich otevře více než padesát  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.