Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Víte, kde byla liberecká pohřebiště? Možná netušíte, když po nich jdete

Na různých místech v Liberci bývala pohřebiště. Řada z nich se za dlouhé roky výrazně proměnila a svou minulost ukryla třeba pod dlažební kostky. Historii nyní odkrývá Michal Maršík.

Ten v loňském roce dokonce vydal knihu Liberecká pohřebiště. Nyní se pustil do natáčení videí, ve kterých vás zavede do různých zákoutí Liberce. „Vlastně to byl původně nápad mé devítileté dcer,“ přiznává Michal Maršík a pokračuje: Podnikám na hřbitovy časté výpravy a trávím tam mnoho volného času. Historik i nadšenec.“

Autor knihy a nyní i videí je historik i nadšenec do minulosti. Tímto jediným videem ale nekončí. „Mám v plánu je další dva. Současné hřbitovy a vojenské pohřbívání v Liberci,“ vysvětluje autor. Videa tak jsou jakýmsi stručným náhledem do jeho knihy.

A co je cílem videí? Maršík k tomu dodává: „Jde o to, aby se člověk zamyslel nad tím, jak naše společnost nedbá o sepulkrální památky, které mají často nešťastný osud. Také je dobré ukázat divákům zajímavá místa či obeznámit s trochou historie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Michal Maršík

Štítky hřbitov, pohřebiště, Liberec, kniha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Víte, kde byla liberecká pohřebiště? Možná netušíte, když po nich jdete  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.