Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Letní jazzová dílna ve Frýdlantu bude tradičně v srpnu

Letní jazzová dílna Karla Velebného se ve Frýdlantu uskuteční v tradičním srpnovém termínu. Opět dorazí i více než 200 příznivců jazzu z pěti zemí. Omezení spojená s koronavirem se dotknou jen složení lektorské sestavy, nepřijedou dva američtí jazzmani, informovala mluvčí frýdlantské radnice Martina Petrášková.

Týdenní seminář je nejstarším specializovaným kurzem v České republice, na kterém převážně mladí hudebníci a zpěváci pronikají do tajů jazzové interpretace. Poprvé se ve Frýdlantu konal v roce 1984. „Od té doby se každý třetí týden v srpnu sjíždějí do severočeského města naši i zahraniční lektoři zvučných jmen, aby mladším kolegům pomáhali nacházet východiska ze slepých jazzových uliček," uvedla Petrášková.

Zakladatelem akce byl muzikant a zasvěcený propagátor díla Járy da Cimrmana Evžen Hedvábný známý také jako Karel Velebný, který zemřel před 31 lety. Letos se jazzová dílna uskuteční posedmatřicáté, bude od 15. do 22. srpna. Na týdenní akci přijede více než 200 příznivců jazzu z České republiky, Slovenska, Německa, Belgie a Itálie. Lektorů bude opět 19, chybět ale tentokrát budou američtí jazzmani Neil Wetzel a Skip Wilkins.

Jediným americkým lektorem tak bude Lee Andrew Davison, přijedou navíc dva saxofonisté z Británie - Suzanne Higginsová a kapelník big bandu JazzDock Orchestra Andy Schofield. Lektory bude možné slyšet při jednom koncertu na nádvoří frýdlantského zámku a poslední dva večery dílny budou patřit vystoupení frekventantů na koncertech v sále restaurace Beseda.

Autoři | Foto Letní jazzová dílna

Štítky hudba, správa, jazz, Frýdlant, letní jazzová dílna, dílna, Karel Velebný, Česko, Německo, Itálie, Belgie, Slovensko, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní jazzová dílna ve Frýdlantu bude tradičně v srpnu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.