Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Derniéra v Malém divadle. S Našimi sebranými trablemi se rozloučil plný sál

V neděli 21. června uvedlo Divadlo F. X. Šaldy naposledy černou komedii Naše sebrané trable. Díky rozvlonění opatření proti Covid-19 se mohl sál Malého divadla naplnit do své plné kapacity. To se také stalo a diváci se s inscenací rozloučili, jak se sluší a patří.

Britská komedie plná černého humoru a nejedněch strastí, to byly Naše sebrané trable, které už na prknech Malého divadla neuvidíte; příběh otce (Václav Helšus) a dcery (Michaela Foitová), jimž propuštění dělníci (Jakub Kabeš a Přemysl Houška) z továrny prodávají po sáčcích popel jejich matky a menželky. Do této netradiční situace se připlete velmi nešťastný obchodní cestující Oliver (Michal Lurie), který se pokusí skokem z “Mekky sebevrahů” - místního mostu spáchat sebevraždu. Je ovšem smolařem až takovým, že mu jeho záměr nevyjde a pád přežije. Dostane se tedy k otci s dcerou a celou situaci nečekaně vyřeší. Ceý děj ještě doprovází pošťačka Margot (Jana Hejret Vojtková), jež čiší láskou k životu i lidem a především k onomu mostu, který postavil její prastrýc a proto se ho snaží propagovat, jak jen může.

I přes to, že někteří diváci o přestávce vyjádřili své pochyby ohledně inscenace, dočkali se herci na konci opravdu bouřlivého potlesku a pomalu se zdálo, že snad nikdy neskončí. Podporu měli umělci i od svých kolegů v publiku a na derniéru se dostavil i hostující režisér Petr Palouš, jenž si na děkovačce také užil nadšený aplaus.

Ačkoliv museli diváci derniéru přečkat v rouškách a nemohli se občerstvit v divadelním baru, představení se vydařilo a inscenace Naše sebrané trable odešla na odpočinek se ctí, zdviženou hlavou a láskyplným “sbohem”, které si určitě zaslouží. V repertoáru divadla ji nahradí počínaje srpnovou premiérou francouzské komedie Blbec k večeři a v září se můžete těšit na dramatický příběh z Podještědí s názvem Slyva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DFXŠ

Štítky Naše sebrané trable, malé divadlo, dfxš, divadlo, Metzlův dům, Václav Helšus, Michaela Foitová, Mekka, černý humor, Blbec k večeři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derniéra v Malém divadle. S Našimi sebranými trablemi se rozloučil plný sál  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.