Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výstavu originálních tisků Jaromíra 99 na téma Kafka najdete v Zámeckém pivovaru

Od pátku najdete v Zámeckém pivovaru Frýdlant novou výstavu umělce Jaromíra 99. Výstava je tvořena sérií tisků vytvořených k románu Zámek Franze Kafky.

Prostor pivovaru vybral kurátor výstavy Lukáš Horký záměrně. „Tento prostor připomíná hospodu, ve které zeměměřič K. potkává svou Femme Fatale,“ uvedl Horký. Román se samotnou instalací propojuje i nedaleký zámek Frýdlant, který připomíná marnou pouť zeměměřiče do zámku.

Velkoformátové tisky najdou návštěvníci zavěšené na trámech. Kolem nich navíc visí siluety vyřezané z překližky. Vše jen v náznacích, otevřené pro fantazii návštěvníků. Franzův portrét v okně vzhlíží k frýdlantskému zámku, jako by svůj román napsal Kafka právě tady,“ sdělila mluvčí Frýdlantu Martina Petrášková.

Ohodnoť článek

Foto Město Frýdlant

Štítky Franz Kafka, Jaromír 99, Liberecký, Frýdlant, pivovar, Jaromír Švejdík, Zámecký pivovar Frýdlant, zámek, Lukáš Horký, výstava, román

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavu originálních tisků Jaromíra 99 na téma Kafka najdete v Zámeckém pivovaru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.