Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Září v knihovně: Severská udržitelná města, Milan Kundera i krajinky

Během měsíce září můžete v Krajské vědecké knihovně v Liberci navštívit hne několik výstav.

Od začátku měsíce až do čtyřiadvacátého najdete ve 2. a 3. patře výstavu Prožitek krajiny. Autory těchto děl jsou účastníci letošního výtvarného kurzu v Hamštejně.

Další výstavu s názvem Severská udržitelná města pořádají společně Velvyslanectví Norského království v ČR, Velvyslanectví Dánského království v ČR, Velvyslanectví Švédska Praha, Velvyslanectví Finské republiky v ČR. Jedná se o prezentaci řady chytrých řešení severských měst, která by mohla přispět k lepšímu životu i v českých městech. „Seveřané jsou na cestě k udržitelnému rozvoji a my doufáme, že se jimi necháte inspirovat,“ uvedla Kateřina Šidlofová z KVKLi. Výstavu najdete v prvním patře.

Od 3. září můžete také navštívit výstavu Fondy EHP a Norska – 15 let v ČR, který odkazuje na různé projekty, které byly v uplynulých letech v Česku podpořeny.

Po celé září a dokonce až do 8. října můžete také v prvním patře zhlédnout výstavu s názvem Milan Kundera (neztracen) v překladech. Ta představí některá jeho vydání i bezprostřední ohlasy na Kunderovo dílo. „Návštěvníci se mohou začíst do úryvků z jeho díla včetně pasáží z románů, které zatím nebyly do češtiny přeloženy. Velmi příhodně si zároveň u nás můžete půjčit Kunderovu novou velkou biografii. Ve fondu již máme dva exempláře a oba jste nám věnovali vy čtenáři v kampani Udělejme si radost,“ dodala Šidlofová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KVKLi

Štítky výstava, Liberec, knihovna, Milan Kundera, Česko, Norsko, Finsko, Švédsko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Září v knihovně: Severská udržitelná města, Milan Kundera i krajinky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.