Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slacklinerka Kuchařová i tenista Štěpánek. SPORTFILM představí osobnosti i snímky

Navzdory vyhlášeným opatřením se v Liberci uskuteční již 23. mezinárodní festival sportovních filmů SPORTFILM. Letos ale přichází s celou řadou novinek.

Dlouhé roky stála za festivalem jen dvojice Pavla Landy a Vladimíra Boháče, která dokázala nápad přeměnit ve skutečnost a vybudovat festival na světové úrovni. „Před třiadvaceti lety vládla v Liberci euforie a zakládalo se kde co,“ vzpomíná na začátky festivalu organizátor Pavel Landa.

Festival SPORTFILM Liberec bude probíhat od 1. do 10. října. První festivalový den je připraveno celodenní promítání v kině Varšava. Další dny můžete vybrané snímky sledovat z pohodlí domova. Mimo jiné je součástí festivalu také výstava fotografií Kláry Kolouchové (snímek K2 Vlastní cestou) na Benešáku.

Během let se ale z původního promítání filmů zaměřených pouze na lyžování stala uznávaná kulturně sportovní událost, která přibližuje celé spektrum nejrůznějších sportů. „Festival jsme dělali na koleni, ale přesto se podařilo udělat z toho událost na světové úrovni,“ komentuje spoluzakladatel Vladimír Boháč.

Od letošního roku se ale pořadatelské zázemí rozšířilo a zároveň došlo k celé řadě úprav. Velkou novinkou je možnost zhlédnutí vybraných filmových snímků online na webu festivalu. Do letošního ročníku se přihlásilo celkem 352 filmových snímků z 58 zemí. Odborná porota z nich vybrala stovku finálních, které budou pro zájemce k dispozici na online platformě.

Další letošní novinkou je začlenění konferenčního bloku mezi filmové promítání na téma Financování spotu s Milanem Hniličkou. Letošního festivalového dne se navíc zúčastní i významné sportovní osobnosti. „Do Liberce přijede nejen představitelka filmu K2 Vlastní cestou Klára Kolouchová, ale také tenista Radek Štěpánek nebo jedna z nejslavnějších slacklinerek Anna Kuchařová,“ uvádí Renáta Balašová za organizátory.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SPORTFILM festival

Štítky Sportfilm, Liberec, festival, Radek Štěpánek, film, Pavel Landa, Vladimír Boháč, Klára Kolouchová, Varšava, tenista, Milan Hnilička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slacklinerka Kuchařová i tenista Štěpánek. SPORTFILM představí osobnosti i snímky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.